Voorkom lange levertijden van de nieuwe iPhone: bereid je voor op de pre-order
Lars Paymans

Morgen onthult Apple drie nieuwe iPhones, waarna je ze waarschijnlijk vrijdag kunt bestellen. Wees er snel bij, want de nieuwe iPhone levertijd zal ongetwijfeld snel oplopen.

Nieuwe iPhone levertijd: wees goed voorbereid

Vanaf morgen barst het iPhone-seizoen in alle hevigheid los. Om 19:00 uur ‘s avonds onthult Apple maar liefst drie nieuwe toestellen, die vervolgens naar verwachting op vrijdag 14 september om 09:00 uur te bestellen zijn. Een week later, op 21 september, worden de eerste exemplaren geleverd en liggen de nieuwe iPhones in de winkels en worden ze bezorgd.

nieuwe iPhone levertijd

Er zijn altijd mensen die liever wachten tot de 21ste om die dag een exemplaar in de winkel op te halen, maar de kans is groot dat ze dit jaar dan misgrijpen. Veel analisten zijn het er over eens dat de vraag naar de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Plus enorm zal zijn, waardoor Apple alles op alles moet zetten om genoeg toestellen te produceren.

Om die reden geeft het bedrijf uit Cupertino en alle grote Nederlandse providers en webshops mensen de kans om een toestel te pre-orderen. Als jij er aanstaande vrijdag snel bij bent, kun je hierdoor een exemplaar op jouw naam zetten, en deze vervolgens op afspraak afhalen of laten bezorgen. Daarvoor is het handig om alvast onderstaande zaken te weten en te regelen.

Zo bereid je jezelf voor op de nieuwe iPhone pre order

 1. Zorg dat je vrijdagochtend om 9:00 uur klaar zit achter je laptop of computer;
 2. Beslis voor vrijdag alvast welke iPhone je wilt: de iPhone XR, de iPhone XS of de iPhone XS Max?
 3. Kies ook alvast de hoeveelheid opslagruimte en de kleur, zodat je op dat moment niet hoeft te twijfelen;
 4. Zorg dat er genoeg geld op je lopende rekening staat (en verhoog eventueel je daglimiet voor internetbankieren);
 5. Wil je de nieuwe iPhone bij de Apple Store bestellen, installeer de Apple Store-app en koppel alvast je Apple ID- en betaalgegevens.

Vanaf vrijdag 14 september 9.00u:

 1. Check onze prijsvergelijker met de actuele prijzen en aanbieders van de
  Phone XS los en iPhone XS met abonnement
  iPhone XS Max los en iPhone XS Max met abonnement
  iPhone XR los en iPhone XR met abonnement
 2. Bestel je bij Apple gebruik dan de Apple Store-app of surf naar de online store van Apple.

Houd daarnaast natuurlijk iPhoned in de gaten. We zitten woensdag om 19:00 uur in de startblokken om jou zo snel mogelijk van het meest volledige nieuws te voorzien. Je kunt zelf het Apple-event en alle onthullingen live kijken. Dat kan allemaal via onze gratis iPhoned-app, waarin je morgenavond op de eerste rij zit en op de hoogte blijft van alle onthullingen en relevante informatie voor de Nederlandse Apple-gebruiker.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.