Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Zo kun je je AirPods (2019) instellen en updaten naar iOS 12.2

Florence Peeters
27 maart 2019, 11:13
2 min leestijd
Zo kun je je AirPods (2019) instellen en updaten naar iOS 12.2

Als je gloednieuwe AirPods in huis hebt gehaald, wil je de draadloze oordopjes natuurlijk zo snel mogelijk gebruiken. In deze tip leggen we uit hoe je de AirPods (2019) instelt en zorgt dat je iPhone op de juiste iOS-versie draait.

Lees verder na de advertentie.

Je nieuwe AirPods instellen doe je zo

Apple heeft de langverwachte tweede generatie AirPods officieel onthuld. Deze AirPods (2019) hebben geen grote verschillen met de originele draadloze oordopjes, maar een aantal fijne verbeteringen. Als jij de AirPods (2019) hebt bemachtigd, kun je deze als volgt instellen.

Update je apparaten naar iOS 12.2

De AirPods (2019) zijn ongeveer tegelijk uitgebracht met de iOS 12.2-update, en worden dan ook alleen door deze of een latere versie van iOS ondersteund. Om de oordopjes in te stellen, is het dus belangrijk om eerst je iPhone en/of iPad te updaten naar iOS 12.2. Als deze namelijk op een oudere softwareversie draait, ondersteunt je apparaat de nieuwe AirPods niet.

Je kunt wachten tot je iOS-apparaat zelf voorstelt om de update te installeren, maar dit proces kun je ook zelf versnellen. Het is daarbij wel verstandig om eerst een back-up van je iPhone te maken.

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Tik op ‘Algemeen’;
  3. Ga naar ‘Software update’;
  4. Wacht tot de update is gevonden en volg de stappen op het scherm.

AirPods (2019) instellen in 4 stappen

AirPods instellen
  1. Open het doosje van de AirPods met de oordopjes erin;
  2. Wacht tot er een menu verschijnt op het scherm van je iPhone en tik hier op ‘Verbind’;
  3. Houd vervolgens de knop op de achterkant van de oplaadbare houder ingedrukt. Het lampje aan de voorkant moet wit beginnen te knipperen;
  4. Er verschijnt een scherm waarop je het batterijniveau van je AirPods en het doosje ziet. Je AirPods zijn gekoppeld. Tik hier op ‘Gereed’.

Als je de AirPods nu in je oren doet, worden ze automatisch gekoppeld aan je iPhone en kun je luisteren. De tweede generatie oordopjes werkt ook met ‘Hé Siri’. Als je dit nog niet had ingesteld voor je iPhone, verschijnt er na het instellen van de AirPods een nieuw menu op het scherm. Door hier op te tikken stel je dit in voor de AirPods, door een aantal keer ‘Hé Siri’ te zeggen.

Lees ook: 7 handige AirPods-tips om in je oren te knopen

Naast Siri oproepen, kun je ook op de AirPods zelf tikken om bijvoorbeeld het volume hoger of lager te zetten of een volgend nummer op te zetten. Deze snelkoppelingen kun je per AirPod instellen. Ook handig is dat je je AirPods nooit kwijt kunt raken, dankzij Zoek mijn AirPods. Hiermee vind je je oordoppen altijd terug via de Zoek mijn iPhone-app.

Nog geen Airpods? check dan hier de beste Airpod prijzen in onze vergelijker.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu