Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Nieuw op Netflix: bekijk onze 6 tips voor juni 2017

Rutger Otto
30 mei 2017, 19:03
4 min leestijd
Nieuw op Netflix: bekijk onze 6 tips voor juni 2017

Keuzestress omdat er zoveel op nieuw op Netflix staat? Elke maand kiezen we een paar van de nieuw verschenen titels op de videodienst voor je uit.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw op Netflix: juni 2017

Het aanbod van Netflix staat niet vast. Elke maand komen er nieuwe films en series bij en regelmatig gaan er ook weer titels vanaf. Op iPhoned blikken we elke maand vooruit op het nieuwe aanbod en daar pikken we dan het beste voor je uit. Dat kunnen oudere films en series zijn die net op Netflix verschijnen, of gloednieuwe titels. Het enige wat jij hoeft te doen is achterover leunen en op ‘play’ te drukken. Met onze Nieuw op Netflix-gids ben je elke maand op de hoogte van onmisbare series en films op de streamingdienst.

1. Glow

Netflix komt in juni weer met een nieuwe Original. De titel van deze serie staat voor Gorgeous Women of Wrestling en draait dus om vrouwelijke worstelaars. In het bijzonder om Ruth Wilder (Alison Brie), een werkloze actrice in de jaren ’80 die een rol als worstelaar krijgt aangeboden. Al snel is het glitter en rubber op de voorgrond, maar komt ze in een hele nieuwe scène terecht tussen vrouwen zoals zij.

De serie is gemaakt met medewerking van Jenji Kohan (Orange is the New Black), Liz Flahive (Homeland) en Carly Mensch (Weeds). Verder spelen onder meer Betty Gilpin en Marc Maron een rol in GLOW.

Vanaf 23 juni te zien op Netflix

https://www.youtube.com/watch?v=N5sVk6XXLKs

2. Orange is the New Black

De hitserie Orange is the New Black is toe aan zijn vijfde seizoen. Het wordt spannend na de cliffhanger van seizoen 4. De gevangenis staat op het punt om te veranderen en dat speelt een grote rol in het nieuwe seizoen. De vrouwen smeden samen plannen, schakelen de media in en zetten de opstand in de gevangenis door.

Seizoen 5 speelt zich af in een periode van drie dagen, waarin dus veel staat te gebeuren. Dit zal niet het laatste seizoen van Orange is the New Black zijn, want seizoen 6 en 7 zijn al besteld.

Vanaf 9 juni te zien op Netflix

https://www.youtube.com/watch?v=1fyD5W3lVcI

3. Okja

Okja lijkt een heel bijzondere film te worden. Netflix zond de film in op het Cannes Film Festival, waar de critici voornamelijk positief reageerden. Het verhaal draait om een meisje genaamd Mija, dat er alles aan doet om te zorgen dat haar vriend gekidnapt wordt. Dat is Okja, een enorm genetisch gemanipuleerd beest.

Aan de film zijn grote namen verbonden. Zo is het verhaal geschreven door schrijver en journalist Jon Ronson (The Men Who Stare at Goats, Frank) en is de regie in handen van de Koreaanse Bong Joon-Ho, die eerder bijvoorbeeld Snowpiercer (ook te zien op Netflix) voor zijn rekening nam. In de film zijn acteurs als Paul Dano, Tilda Swinton en Jake Gyllenhaal te zien.

Vanaf 28 juni te zien op Netflix

4. RoboCop

Goed nieuws voor science fiction-fans, want de klassieker RoboCop verschijnt begin juni op Netflix. De film uit 1987, geregisseerd door Paul Verhoeven, toont een dystopisch Detroit waarin een bijna dode agent wordt omgebouwd tot cyborg. Met zijn mechanische lichaam is hij nog sterker om de misdaad tegen te houden.

Voor de echte fans verschijnt ook RoboCop 2 en RoboCop 3 op Netflix – al zijn dat beduidend mindere films, waarbij Verhoeven ook niet de regie in handen had.

Alledrie de delen zijn vanaf 1 juni te zien op Netflix

5. Life, Animated

In de documentaire Life, Animated volgen we de energieke Owen Suskind, die vanaf zijn derde jaar plotseling in zichzelf keerde. Door zijn autisme sloot hij zich af van alles en iedereen, behalve van geanimeerde Disney-films. Volgens de diagnose zou hij nooit meer praten, maar via films als Aladdin en Bambi blijkt de familie uiteindelijk ineens in staat om gesprekken te voeren. Heel mooi in beeld gebracht door regisseur Roger Ross Williams, die gebruikmaakt van nieuwe beelden (Owen is inmiddels begin twintig), films van de familie en animaties.

Vanaf 1 juni te zien op Netflix

6. Nobody Speak: Trails of the Free Press

Er staat ook een nieuwe documentaire op stapel van Netflix. Nobody Speaks draait om de zaak van Gawker Media tegen worstelaar Hulk Hogan, die de website uiteindelijk de kop kostte. Gawker had een video gepubliceerd waarin te zien was dat Hogan vreemd ging. De worstelaar sleepte de site voor de rechter met hulp van miljardair Peter Thiel. Hij is in de techwereld een beroemdheid als mede-oprichter van PayPal en vroege investeerder van Facebook.

De rechtszaak was een belangrijke, omdat het aantoont hoe rijken de persvrijheid kunnen dwarsbomen. Er is nog geen trailer van de film.

Vanaf 23 juni te zien op Netflix

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu