Nieuw op Netflix: bekijk onze 6 tips voor november 2017

Rutger Otto
31 oktober 2017, 20:13
4 min leestijd
Nieuw op Netflix: bekijk onze 6 tips voor november 2017

Keuzestress omdat er zoveel nieuwe films en series op Netflix staan? Elke maand kiezen we een paar van de nieuw verschenen titels op de videodienst voor je uit.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw op Netflix: november 2017

Het aanbod van Netflix staat niet vast. Elke maand komen er nieuwe films en series bij en regelmatig gaan er ook weer titels vanaf. Op iPhoned blikken we elke maand vooruit op het nieuwe aanbod en daar pikken we dan het beste voor je uit. Dat kunnen oudere films en series zijn die net op Netflix verschijnen, of gloednieuwe titels. Het enige wat jij hoeft te doen is achterover leunen en op ‘play’ drukken. Met onze Nieuw op Netflix-gids ben je elke maand op de hoogte van onmisbare series en films op de streamingdienst.

1. Godless

Veel series deze maand, om te beginnen met Godless. Het draait allemaal om Roy Goode en Frank Griffin, twee criminelen die ooit samen het land terroriseerden, maar elkaars bloed nu wel kunnen drinken. Goode heeft Griffin verraden en laatstgenoemde begint met een klopjacht op zijn voormalige metgezel. Dit leidt naar een stadje dat geleid wordt door enkel vrouwen.

Bij Godless zijn grote namen betrokken. Zo neemt Jeff Daniels de rol van Frank Griffin op zich. Ook acteur Jack O’Connell, die Roy Goode speelt, is geen onbekende in de filmwereld. Daarnaast is Steven Soderbergh uitvoerend producent en is de regie in handen van Scott Frank. Zij werkten recent nog samen aan de film Logan Lucky.

Vanaf 22 november te zien op Netflix

https://www.youtube.com/watch?v=mMUiRYoc76A

2. She’s Gotta Have It

Bij filmliefhebbers doet She’s Gotta Have It misschien wel een belletje rinkelen. In 1986 bracht regisseur Spike Lee dit zwart-witte comedy-drama als film uit (overigens ook te zien op Netflix). Nu, ruim dertig jaar later, keert Lee terug als regisseur van een tiendelige serie gebaseerd op de gelijknamige film. In kleur dit keer.

She’s Gotta Have It gaat over Nola Darling (DeWanda Wise) die probeert om alle ballen in haar leven hoog te houden. Ze moet haar tijd onderverdelen in haar vrienden, haar werk en haar liefst drie aanbidders. Of dat lukt…

Vanaf 23 november te zien op Netflix

https://www.youtube.com/watch?v=whvPjWm7ZE0

3. Alias Grace

Margaret Atwood schreef het boek waar deze miniserie op is gebaseerd. We begeven ons in de Victoriaanse tijd in Canada, waar Grace Marks (Sarah Gadon) als Ierse immigrante werkt. Het gaat snel mis, want op haar zestiende wordt ze samen met een staljongen veroordeeld op de moord op hun baas. Vijftien jaar later probeert een psychiater te onderzoeken wat er echt is gebeurd en hoe het zo is gelopen.

Vanaf 3 november te zien op Netflix

4. The Sinner

In The Sinner steekt een normale vrouw genaamd Cora Tanetti (Jessica Biel) op een strand een man in zijn nek, terwijl haar man en jonge kind toekijken. De vrouw wordt opgepakt en zegt daarna dat ze geen idee heeft wat er is gebeurd en wie die man is. Rechercheur Harry Ambrose (Bill Pullman) probeert te achterhalen waarom Tanetti deed wat ze deed, door in haar geschiedenis te graven. Een mysterieuze ‘whydunit’.

Vanaf 7 november te zien op Netflix

5. Goosebumps

Net te laat voor Halloween, deze kindvriendelijke horror/fantasy-film. Goosebumps is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van R.L. Stine die in Nederland onder de naam Kippenvel werd uitgebracht. De boeken waren wat enger dan deze film, die voornamelijk fantasy biedt. Het heeft wel wat weg van Jumanji met monsters.

De film werd geregisseerd door Rob Letterman (Shark Tale, Monsters vs Aliens). Eén van de hoofdrollen is er voor Jack Black, in de rol van de schrijver. Van Goosebumps werd in de jaren ’90 al een tv-serie gemaakt, die eveneens op Netflix staat.

Vanaf 22 november te zien op Netflix

6. Jim & Andy: The Great Beyond

In 1999 maakte Jim Carrey een geweldige biografische tragikomedie genaamd Man on the Moon, over de absurdistische komiek Andy Kaufman. Carrey won een Golden Globe voor de rol, waarin hij helemaal verdween. Door middel van ‘method acting’ bleef hij tijdens de productie in zijn rol, dus ook als de camera’s niet draaiden.

De volledige titel luidt ‘Jim & Andy: The Great Beyond – The Story of Jim Carrey & Andy Kaufman Featuring a Very Special, Contractually Obligated Mention of Tony Clifton’. Met beelden die tijdens de opnames van Man on the Moon zijn gemaakt, is dit portret gemaakt over twee grote Amerikaanse komieken.

Vanaf 17 november te zien op Netflix

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu