Nieuw op Netflix: bekijk onze 7 tips voor december 2017

28 november 2017, 19:24
4 min leestijd
Nieuw op Netflix: bekijk onze 7 tips voor december 2017

Keuzestress omdat er zoveel nieuwe films en series op Netflix staan? Elke maand kiezen we een paar van de nieuw verschenen titels op de videodienst voor je uit.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw op Netflix: december 2017

Het aanbod van Netflix staat niet vast. Elke maand komen er nieuwe films en series bij en regelmatig gaan er ook weer titels vanaf. Op iPhoned blikken we elke maand vooruit op het nieuwe aanbod en daar pikken we dan het beste voor je uit. Dat kunnen oudere films en series zijn die net op Netflix verschijnen, of gloednieuwe titels. Het enige wat jij hoeft te doen is achterover leunen en op ‘play’ drukken. Met onze Nieuw op Netflix-gids ben je elke maand op de hoogte van onmisbare series en films op de streamingdienst.

1. Dark

Dark is de nieuwe Netflix Original-serie uit Duitsland. Volgens de eerste berichten heeft de serie veel weg van Stranger Things en moet het dé eindejaarshit van Netflix worden. De mysterieuze serie speelt zich af in een klein stadje op het Duitse platteland. Na de verdwijning van twee kinderen start een zoektocht, waarbij bovennatuurlijke dingen gebeuren.

De serie bestaat uit tien afleveringen. Het verhaal beslaat meerdere generaties, heeft betrekking op meerdere families en speelt zich af in verschillende tijden. In de wandelgangen wordt Dark al ‘de engste Netflix-serie tot nu toe’ genoemd.

Vanaf 1 december op Netflix te zien

https://www.youtube.com/watch?v=zy0b9e40tK8

2. The Crown

De succesvolle serie The Crown keert terug. Het tweede seizoen van de serie over het Britse koningshuis speelt zich af tussen 1955 en 1964. Winston Churchill is weg en wordt opgevolgd door een heel batterij aan nieuwe premiers. Dat zorgt nauwelijks voor rust. Ook Prinses Margaret maakt wat mee, ze begint een nieuwe relatie met Lord Snowdon. Met hem trouwt ze en krijgt ze kinderen, maar de relatie gaat niet van een leien dakje. Kortom: genoeg te beleven en veel nieuwe gezichten in The Crown.

Vanaf 8 december op Netflix te zien

https://www.youtube.com/watch?v=ME2umFQ_xBA

3. Easy

Nog een serie die terugkeert: Easy. In het eerste seizoen van Easy volgden we elke aflevering andere inwoners uit Chicago. Zij lieten zien hoe ze omgingen met liefde, seks, technologie en cultuur. In de serie kwamen flink wat bekende namen voorbij en dat is in seizoen 2 niet anders. Zo doen onder meer Orlando Bloom, Dave Franco en Emily Ratajkowski mee met de komische serie.

Vanaf 1 december op Netflix te zien

4. Bright

De grote Netflix-film van deze maand is Bright. Een scifi-fantasy-film met Will Smith en Joel Edgerton in de hoofdrollen als agenten bij de LAPD. De aarde wordt naast mensen bevolkt door allerlei fantasiefiguren, zoals orcs en elven. Sterker, Joel Edgerton speelt een orc en is dus onherkenbaar in de film. Het duo gaat de strijd aan om een groot kwaad in de wereld te verslaan.

Vanaf 22 december op Netflix te zien

5. Trollhunters

De geanimeerde (kinder)serie Trollhunters van DreamWorks bleek vorig jaar een schot in de roos voor Netflix. Dit jaar verschijnt het tweede deel in het avontuur dat door filmmaker Guillermo del Toro werd bedacht. In het nieuwe seizoen krijgt trollenjager Jim allerlei nieuwe problemen voor zijn kiezen en moet hij zijn vrienden beschermen tegen kwade trollen.

De stem van Jim is gedaan door wijlen Anton Yelchin. Deze veelbelovende jonge acteur wist alle opnames te voltooien voordat hij vorig jaar om het leven kwam. De rest van de cast kent eveneens grote namen. Wat te denken van Kelsey Grammer, Mark Hamill en Lena Headey.

Vanaf 15 december op Netflix te zien

6. Wormwood

Een heuse documentaire van filmmaker Errol Morris op Netflix deze maand. Hij maakte eerder onder anderen The Thin Blue Line en The Fog of War. Voor Netflix maakte de meester een miniserie van vierenhalf uur (in zes delen) over de mysterieuze dood van een Amerikaanse wetenschapper. Hij kwam terecht in een geheim project rondom de Koude Oorlog, genaamd MK Ultra.

In deze documentaireserie wordt het waargebeurde verhaal verteld rondom deze CIA-zaak. Met onder meer lsd-experimenten en gedachtebeheersing.

Vanaf 15 december te zien op Netflix

7. Dave Chappelle: Equanimity

Dave Chappelle maakte eerder dit jaar al een comeback met een Netflix-special. Op oudjaarsdag verschijnt er een gloednieuwe stand-upspecial op de streamingdienst. Voor als je eens wat anders wilt dan de cabaretiers die op televisie het jaar uitluiden.

Vanaf 31 december te zien op Netflix

Bekijk ook:
Onze 6 Netflix-tips van november
Onze 5 Netflix-tips van oktober
Onze 6 Netflix-tips van september

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu