Tip: met Niet Storen op de Mac werk jij ongestoord verder

24 september 2019, 13:01
2 min leestijd
Tip: met Niet Storen op de Mac werk jij ongestoord verder

Als je voor je studie wil blokken of een belangrijk rapport moet uitwerken, is iedere afleiding ongewenst. Met Niet Storen op de Mac werk jij in alle rust door.

Lees verder na de advertentie.

Ongestoord op je Mac werken met Niet Storen

Doorgaans krijg je op je iPhone de meeste meldingen op een dag binnen, maar ook op de Mac kan het aantal meldingen snel oplopen. Om je af te sluiten van alle binnenkomende mailtjes en berichten, kun je de Niet Storen-functie gebruiken.

Niet Storen schakel je op twee manieren tijdelijk in. Allereerst kun je Niet Storen inschakelen door de Option-toets ingedrukt te houden en op het meest rechtse icoontje in de balk bovenin te klikken. Via dit icoontje open je het berichtvenster.

Niet Storen op de Mac

Je ziet dat Niet Storen aan staat als de drie lijnen van het icoontje grijs kleuren, in plaats van zwart. Een tweede mogelijkheid is dat je het berichtvenster opent en een stukje omhoog scrolt via je trackpad.

Hierdoor verschijnen de knoppen voor Night Shift en Niet Storen. Zet het schuifje achter Niet Storen op ‘aan’. Zodra je Niet Storen op deze manier aan zet, blijft deze ingeschakeld tot de volgende dag.

Niet Storen op de Mac inplannen

Wil je nou structureel op bepaalde momenten niet gestoord worden? Dan is het handiger om op geplande tijden Niet Storen te activeren. Dit plan je als volgt in.

Niet Storen op de Mac
  1. Open ‘Systeemvoorkeuren’ via je Dock of het Apple-icoontje in de menubalk;
  2. Open het menu ‘Berichtgeving’;
  3. Onder het kopje ’Schakel ’Niet Storen’ in’ vink je het vakje aan met een van-tot-tijd. Vul hier vervolgens in tussen welke tijden Niet Storen ingeschakeld moet zijn;
  4. Vink aan of de functie ook moet werken als je Mac in sluimerstand staat en/of als je Mac is aangesloten op een tv of projector.

Voortaan schakelt je Mac automatisch Niet Storen aan en uit tussen de tijden die jij hebt aangegeven. Handig, want zo hoef jij er niet aan te denken en kun je ongestoord aan de slag. Tot slot kun je nog aangeven of je wil dat oproepen wel toegestaan mogen worden.

Hierbij heb je de keuze om aan te vinken dat oproepen van iedereen wel of niet doorkomen, of dat enkel herhaalde oproepen van iemand wel of niet doorkomen. In dat geval wordt een tweede oproep van iemand binnen drie minuten niet stilgehouden.

Meer handige macOS-tips

In ons tipoverzicht vind je nog veel meer macOS-tips, zoals onze Mac-beginnersgids om alles uit je computer te halen of een uitleg van hoe je screenshots op je Mac maakt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu