Tip: zo activeer je ‘Niet storen’ terwijl je je iPhone actief gebruikt

Wouter Nijsen
6 augustus 2015, 19:02
2 min leestijd
Tip: zo activeer je ‘Niet storen’ terwijl je je iPhone actief gebruikt

De Niet storen-modus is handig wanneer je slaapt, maar standaard werkt hij niet terwijl je je iPhone of iPad actief gebruikt. In deze tip leggen we uit hoe je dit aanpast.

Lees verder na de advertentie.

Niet storen-modus tijdens actief gebruik

Met de Niet storen-modus van iOS kun je gemakkelijk je iPhone of iPad volledig op stil zetten, zodat je geen meldingen meer ontvangt. Wanneer de functie is ingeschakeld, trilt je iOS-apparaat niet en maakt het ook geen geluid als je bijvoorbeeld een WhatsApp-berichtje ontvangt. Veel gebruikers activeren de modus dan ook voordat ze gaan slapen.

Niet storen-modus

De Niet storen-modus werkt standaard alleen wanneer je iPhone of iPad is vergrendeld. Gebruik je het toestel actief, dan krijg je wél meldingen te zien, wat behoorlijk irritant kan zijn. Gelukkig is er een optie om je iPhone compleet op stil te zetten, en in de stappen hieronder leggen we het uit.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad en druk op de optie Niet storen;
  2. Je komt nu in het menu met instellingen terecht. Wanneer je naar beneden veegt, zie je onder het kopje ‘Stilte’ twee opties. Tik op ‘Altijd’ om het proces te voltooien.

Nu is het geregeld dat je iOS-apparaat altijd stil blijft, ook wanneer je ‘m hebt ontgrendeld hebt en actief gebruikt. Extra handig wanneer je bijvoorbeeld tijdens het Netflixen geen WhatsApp-meldingen wil zien verschijnen of als je even geconcentreerd een mailtje of notitie wil tikken op je iPhone of iPad.

Voortaan worden er dan geen notificaties meer getoond, al betekent dat niet dat je ze compleet mist. In het Berichtencentrum worden alle meldingen netjes en stilletjes voor je verzameld. Dat open je door van boven naar onder te vegen of vanaf de iPhone X door vanuit de rechterbovenhoek schuin naar beneden te vegen.

Lees meer tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu