Tip: zo activeer je ‘Niet storen’ terwijl je je iPhone actief gebruikt
Wouter Nijsen

De Niet storen-modus is handig wanneer je slaapt, maar standaard werkt hij niet terwijl je je iPhone of iPad actief gebruikt. In deze tip leggen we uit hoe je dit aanpast.

Niet storen-modus tijdens actief gebruik

Met de Niet storen-modus van iOS kun je gemakkelijk je iPhone of iPad volledig op stil zetten, zodat je geen meldingen meer ontvangt. Wanneer de functie is ingeschakeld, trilt je iOS-apparaat niet en maakt het ook geen geluid als je bijvoorbeeld een WhatsApp-berichtje ontvangt. Veel gebruikers activeren de modus dan ook voordat ze gaan slapen.

Niet storen-modusDe Niet storen-modus werkt standaard alleen wanneer je iPhone of iPad is vergrendeld. Gebruik je het toestel actief, dan krijg je wél meldingen te zien, wat behoorlijk irritant kan zijn. Gelukkig is er een optie om je iPhone compleet op stil te zetten, en in de stappen hieronder leggen we het uit.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad en druk op de optie Niet storen;
  2. Je komt nu in het menu met instellingen terecht. Wanneer je naar beneden veegt, zie je onder het kopje ‘Stilte’ twee opties. Tik op ‘Altijd’ om het proces te voltooien.

Dat was het! Je iOS-apparaat blijft nu altijd stil, ook wanneer je ‘m hebt ontgrendeld en actief gebruikt. Voortaan worden er geen notificaties meer getoond, al betekent dat niet dat je ze compleet mist. In het Berichtencentrum, dat je opent door op het homescherm van boven naar onder te vegen, worden alle meldingen verzameld.

→ Zo gebruik je liedjes uit Apple Music als wekker.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.