Tip: Zo krijg je films en series weg bij ‘Verderkijken’ op Netflix
Rutger Otto

Op de hoofdpagina van Netflix zie je niet alleen aanraders voor films en series, maar ook films en series die je nog verder kunt kijken. In dit artikel leggen we uit hoe je die titels daar weg krijgt.

‘Verderkijken voor…’

Het is een handige functie van Netflix, de categorie ‘Verderkijken voor…’ op het beginscherm. Als je een serie volgt, kun je vanaf hier direct de aflevering afspelen waar je vorige keer was gestopt. Je hoeft dus niet constant de serie te zoeken en naar de aflevering te scrollen, deze optie staat prominent in de app. En het werkt niet alleen met series, maar ook bij films die je bijvoorbeeld maar voor de helft hebt gekeken.

Prima optie dus, als je inderdaad verder wilt kijken. Maar wat als je er na een paar afleveringen achterkomt dat die ene serie toch niet zo leuk is als je dacht? De titel blijft dan wel bij ‘Verderkijken’ staan, terwijl je zelf bent afgehaakt. Om te zorgen dat de categorie niet overvol raakt met onafgemaakte series en films, is er een mogelijkheid om ze uit dit lijstje te verwijderen.

netflix verderkijken

Netflix verderkijken opschonen

Om Netflix verderkijken op te ruimen, zul je wel een omweg moeten maken. Lees hieronder in het stappenplan hoe het werkt.

  1. Open de Netflix-app;
  2. Ga naar het appmenu links bovenin, scroll naar beneden en tik op ‘Account’;
  3. De app stuurt je door naar een Netflix-webpagina op Safari;
  4. Veeg helemaal omlaag tot je ‘Kijkactiviteit’ ziet staan en tik erop;
  5. Hier staan alle titels die je op Netflix hebt gekeken, de meest recente bovenaan;
  6. Scrol door de lijst tot je een serie of film tegenkomt die je wilt verwijderen;
  7. Tik naast de titel op het kruisje om te verwijderen;
  8. Om de hele serie te verwijderen tik je in het vak van de gewiste aflevering op ‘Serie verwijderen’.


Nadat je een titel hebt weggehaald, duurt het 24 uur voordat hij daadwerkelijk uit je kijkactiviteit is. Daarna komt hij dus niet meer terug in de ‘Verderkijken’-afdeling. Helaas biedt Netflix deze optie niet direct in de app. Ook jammer is dat je handmatig door de hele lijst moet om afleveringen en films handmatig te selecteren. Een zoekoptie ontbreekt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.