Tip: organiseer een digitale filmavond met vrienden via Teleparty

Bram Lettenmeijer
23 november 2021, 19:14
2 min leestijd

Het einde van de coronacrisis is helaas nog niet in zicht. Wil je ondanks het vele thuiszitten iets leuks doen met vrienden? Met Teleparty organiseer je een filmavond zonder dat iemand zijn huis uit hoeft. Zo werkt het.

Teleparty werkt voor iedereen

Ouderwets tv kijken met vrienden kan nu ook digitaal. Er zijn meerdere manieren om dit te doen, waaronder Apples eigen SharePlay. Dit werkt echter alleen met iOS 15.1 of hoger. Voor Macs wordt de functie met de komst van MacOS Monterey 12.1 beschikbaar. Heb jij vrienden die Windows-laptops of Android-telefoons gebruiken? Dan houdt het op. Gelukkig bestaat er een tool die voor iedereen met een willekeurige laptop beschikbaar is.

Teleparty (voorheen Netflix Party) voegt een chatscherm toe tijdens het streamen. Het is momenteel alleen een Chrome-extensie, dus als je een MacBook hebt is het wel belangrijk dat je eerst Google Chrome downloadt. Via Teleparty kijk je samen met je vrienden films op Netflix en Disney Plus (in het buitenland ook nog op Hulu en HBO).

Zo gebruik je Teleparty

  1. Open Google Chrome en download Teleparty;
  2. Start een film in je Chrome-browser en kies de film of serie die jullie willen gaan kijken;
  3. Klik rechtsboven op het NP-icoontje om een party te starten;
  4. Kopieer de link en deel deze met je vrienden, zodat zij in hetzelfde chatscherm terecht komen.

Het is hierbij wel belangrijk dat iedereen de Chrome-extensie heeft gedownload. In de chat kunnen jij en je vrienden het over de film – of over van alles en nog wat – hebben. Bovendien synchroniseert de film of serie automatisch, zodat ‘ie dus voor iedereen tegelijk afspeelt. Als iemand de film of serie op pauze zet of terugspoelt, gebeurt dat dus bij iedereen. Zo weet je zeker dat je allemaal tegelijk bij hetzelfde stukje in de film bent. Ook kan je ervoor kiezen dat maar één iemand de controle heeft over het afspelen van de film of serie.

Meer thuisblijf-tips

Wil je meer tips over wat je kan doen als je aan huis gekluisterd bent? Bekijk dan onze lijst met leuke online multiplayer-games of de beste videobel-apps. Thuis aan het werk? Bekijk dan onze lijst met de beste thuiswerk-apps.

Netflix Party: zo houd je een digitale filmavond met vrienden

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu