Tip: Zo pas je de ondertiteling van Netflix aan op je iOS-apparaat

26 november 2019, 16:57
2 min leestijd
Tip: Zo pas je de ondertiteling van Netflix aan op je iOS-apparaat

Kijk je graag Netflix- series en films met ondertiteling, maar wil je de opmaak en standaardtaal hiervan aanpassen? In deze tip leggen we uit welke opties je allemaal hebt.

Lees verder na de advertentie.

Netflix-ondertitels aan of uit zetten

Niet iedereen vindt het fijn om zonder ondertiteling naar films en series op Netflix te kijken, of juist wel. Gelukkig kun je altijd de ondertitels in- of uitschakelen, ook tijdens het kijken.

netflix ondertiteling

Als je een serie of films aanzet en op het scherm tikt, zie je de optie ‘Audio en ondertiteling’. Hier kun je vervolgens aangeven of je liever met of zonder ondertiteling kijkt, en in welke taal de tekst moet zijn. Deze optie staat er altijd en kun je dus altijd aanpassen.

Pas de standaard taal van de ondertiteling aan

Het kan natuurlijk ook zijn je liever geen Nederlandse ondertiteling gebruikt en een andere standaardtaal wil instellen. Netflix kiest standaard de taal die jij hebt ingesteld voor de dienst en als je dit aanpast naar Engels, krijg je ook standaard Engelse ondertiteling. Je past dit aan door de stappen hieronder te volgen.

  1. Ga naar de website van Netflix en log in;
  2. Tik rechtsboven op je profiel en kies voor ‘Account’;
  3. Bij ‘Mijn profiel’ zie je de optie ‘Taal’ staan. Kies hier je gewenste standaardtaal voor Netflix;
  4. Klik op ‘Opslaan’ om de wijziging door te voeren.

Opmaak van ondertitels wijzigen

Tot slot is het mogelijk om de opmaak van Netflix-ondertiteling aan te passen. Hierdoor kun je zelf het lettertype kiezen, de tekstgrootte aanpassen en de schaduw van letters wijzigen. Ook dit doe je via de instellingen op de Netflix-website.

  1. Ga naar de website van Netflix en log in;
  2. Tik rechtsboven op je profiel en kies voor ‘Account’;
  3. Bij ‘Mijn profiel’ zie je ‘Weergave van ondertitels’ staan;
  4. Hier zie je alle opties voor de ondertitelopmaak, waarbij je weer op ‘Opslaan’ moet tikken om je wijzigingen te bewaren en door te voeren.

Haal alles uit Netflix

Op zoek naar meer? Check dan ook onze tip over het verwijderen van je Netflix-geschiedenis, zodat je relevante aanbevelingen blijft krijgen. Daarnaast is het handig om af en toe je ‘Verder kijken’-onderdeel in Netflix verwijdert, zodat je thuisscherm weer overzichtelijk wordt.

Zoek je nieuwe films en series om te kijken? Check dan onze Netflix-tips van november 2019, met bijvoorbeeld het derde seizoen van The Crown en seizoen 3 van Atypical.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu