Tip: Verwijder je Netflix-kijkgeschiedenis en krijg betere aanbevelingen
Michel van 't Klaphek

Maak jij samen met een ander gebruik van hetzelfde Netflix-profiel, of kloppen de aanbevelingen niet echt? In dat geval kan het lonen om je Netflix-geschiedenis te verwijderen. Dit is hoe je dat doet.

Netflix-geschiedenis verwijderen

Iedereen heeft zo zijn of haar guilty pleasures op Netflix. Stiekem geniet je van bepaalde b-films of series, maar met mate. Het is daarom vervelend dat Netflix deze titels wel meeneemt in haar aanbevelingen, waardoor je teveel guilty pleasures voorgeschoteld krijgt en te weinig docu’s, films en series die je echt interessant vindt.

In dat geval is het verstandig om je Netflix-geschiedenis te verwijderen. Deze lijst houdt bij welke titels je allemaal hebt gekeken en past de aanbevelingen hierop aan. Zo verwijder je de Netflix-geschiedenis en begin je met een schone lei:

  1. Open Safari op je iPhone of iPad en ga naar de website van Netflix;
  2. Log eventueel in en tik op je profielplaatje linksboven;
  3. Kies ‘Account’ en vervolgens ‘Kijkactiviteit’;
  4. Druk vervolgens op het kruisje bij titels die je wil verwijderen;
  5. Wil je in één keer je hele kijkgeschiedenis wissen? Druk dan onderaan de pagina op ‘Alles verbergen’.

Het kan tot 24 uur duren voordat de films of series uit je geschiedenis zijn verdwenen. Zodra dit is gebeurt wordt ook het algoritme aangepast, en doet Netflix andere suggesties voor shows die je wellicht interessant vindt. Kijk je gezamenlijk met je kind naar Netflix? Titels in Kids-profielen kunnen helaas niet verborgen worden.

Haal alles uit Netflix

De gemiddelde abonnee kijkt twee uur per dag naar Netflix. Het is dan ook de favoriete bezigheid van velen, maar het kan nog veel beter zijn. Netflix kijken op je iPhone wordt namelijk een stuk beter dankzij de vier tips uit onderstaande video. Ook is het verstandig om zo nu en dan je Netflix verderkijken te verwijderen, zodat je thuisscherm weer overzichtelijk wordt. Op zoek naar toffe films en series om te kijken? Check dan onze Netflix-tips van mei 2019.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.