Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

NameDrop in iOS 17: contacten delen met je iPhone nu veel makkelijker

Yannick Chalkiopoulos
20 oktober 2023, 11:46
3 min leestijd
NameDrop in iOS 17: contacten delen met je iPhone nu veel makkelijker

Met iOS 17 komt NameDrop naar je iPhone, waardoor je veel makkelijker contacten over kunt zetten naar een andere iPhone. Zo werkt de nieuwe functie!

Lees verder na de advertentie.

AirDrop uitgebreider in iOS 17

Apple introduceert in iOS 17 een aantal toffe verbeteringen, waaronder een nieuwe functie voor AirDrop. De belangrijkste uitbreiding van AirDrop in iOS 17 is NameDrop, die is bedoeld om contactgegevens snel te delen met een andere iPhone of Apple Watch. Dit doe je met NameDrop door de twee iPhones simpelweg bij elkaar te houden – of een iPhone en een Apple Watch.

Lees ook: Deze 5 nieuwe AirDrop-functies komen naar je iPhone met iOS 17

Zodra je twee iPhones dichtbij elkaar houdt, verschijnt de contactkaart van de andere iPhone automatisch in beeld. Je bepaalt zelf welke gegevens in je contactkaart staan. Dit zijn gegevens als een profielfoto, mailadres en telefoonnummers. Zo is het dus veel makkelijker om je contactgegevens te delen en heb je geen internetverbinding meer nodig. Wij leggen je uit hoe je de functie gebruikt.

namedrop ios 17

Zo gebruik je NameDrop

Met NameDrop hoef je twee iPhones of een iPhone en een Apple Watch dus alleen maar bij elkaar te houden om contactgegevens uit te wisselen. Zodra je iOS 17 op je iPhone hebt geïnstalleerd, wordt NameDrop vanzelf ingeschakeld. Dat kan je ook handmatig doen, daarvoor moet je bij de instellingen van je iPhone zijn. Je schakelt NameDrop als volgt in:

  1. Open ‘Instellingen’ op je iPhone;

  2. Ga naar ‘Algemeen’;

  3. Tik op ‘AirDrop’;

  4. Schakel onder ‘Begin met delen door apparaten samen te brengen’ in.

Heb je NameDrop in iOS 17 aan staan? Dan kun je jouw contactkaart delen door de bovenkant van je iPhone tegen de bovenkant van een andere iPhone te houden. De telefoons trillen dan zacht en je eigen contactkaart verschijnt eerst op je eigen scherm. Je kunt zelf kiezen welke gegevens je precies deelt, zodra je dat hebt geselecteerd deel je jouw contactgegevens met de andere iPhone of Apple Watch.

De instellingen van je contactkaart kun je aanpassen bij de contacten op je iPhone. Zie je nog een oud nummer op je contactkaart staan? Of een oud mailadres? Dan is het verstandig om dat eerst even aan te passen in de Contacten-app. Voor NameDrop moeten beide iPhones wel op iOS 17 draaien, voor de Apple Watch is watchOS 10 vereist.

iOS 17 testversie namedrop

Meer weten over iOS 17?

Met iOS 17 is het door NameDrop dus veel makkelijker om je contactgegevens te delen met een andere iPhone of Apple Watch. Krijg je een melding van NameDrop, terwijl je jouw contact niet wilt delen? Geen zorgen, je moet het altijd eerst bevestigen voordat je jouw contactgegevens verstuurt. Zo weet je zeker dat je telefoonnummer niet onbedoeld met een vreemde wordt gedeeld.

Lees ook: Deze 5 belangrijke instellingen maken iOS 17 veel veiliger

Naast NameDrop krijgt je iPhone er met iOS 17 nog veel meer features bij. Je kunt je wekker namelijk eindelijk opbergen met de nieuwe Stand-by modus van je iPhone en is het mogelijk om meerdere profielen aan te maken in Safari. Ook krijgen je AirPods er nieuwe instellingen bij en is Kaarten veel uitgebreider in iOS 17. Lees hier alles over de grote iOS-update van dit jaar, zodat je geen enkele functie mist!

Wil je op de hoogte blijven van iOS 17? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu