Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Muziek overzetten van Android naar iPhone: zo doe je dat

13 april 2019, 10:33
2 min leestijd
Muziek overzetten van Android naar iPhone: zo doe je dat

Heb je de switch van Android naar iPhone gemaakt, of van plan om dit te doen? Dan wil je natuurlijk wel je zorgvuldig samengestelde platencollectie meenemen. Muziek overzetten naar je iPhone is heel makkelijk.

Lees verder na de advertentie.

Muziek overzetten naar iPhone: zo doe je dat

Apple Music, Deezer, Spotify en meer: vrijwel alle muziek is tegenwoordig via streamingdiensten te luisteren. Toch zijn er muzikanten die hun werk liever niet op die manier aanbieden, bijvoorbeeld omdat ze de beloning te karig vinden. Ook oude liedjes en cultklassiekers zijn niet altijd online te vinden.

Gelukkig kun je deze muziek wel luisteren op je nieuwe iPhone. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een Mac of Windows-computer met iTunes, en natuurlijk je oude Android-telefoon:

  1. Sluit je Android aan op de computer en zoek naar de muziek die je wilt overzetten. Op een Mac installeer je Android File Transfer, waarna jouw bibliotheek wordt gevonden;
  2. Selecteer de nummers die je wilt verplaatsen en sleep deze naar een map op de computer. Maak hiervoor bijvoorbeeld een tijdelijke locatie op het bureaublad aan zodat je het snel kunt terugvinden;
  3. Koppel de Android-smartphone los en sluit de nieuwe iPhone aan;
  4. Open iTunes, ga naar ‘Bibliotheek’ en kies dan voor ‘Muziek’. Open de map waarin je de nummers uit stap 2 hebt opgeslagen, en sleep ze naar iTunes;
  5. Klik op het iPhone-icoon linksboven en selecteer je toestel;
  6. Kies tot slot voor ‘Synchroniseer’. Je kunt ervoor kiezen om de hele bibliotheek te synchroniseren, of alleen de nummers die je net hebt toegevoegd.
Muziek overzetten naar iPhone

Muziek luisteren op iPad

Op precies dezelfde manier kun je ook muziek overzetten naar je iPad of iPod Touch. Het enige wat je dan anders moet doen is bij stap 5 niet je iPhone selecteren, maar het iOS-apparaat waar je muziek naar wilt kopiëren.

Tegenwoordig zijn vrijwel alle artiesten en bandjes op de streamingplatformen te vinden, ook de underground-muzikanten. In onze vergelijking tussen Apple Music en Spotify geven we antwoord op de vraag wat de beste muziekdienst op iOS is. Lees ook ons artikel over hoe Spotify werkt om erachter te komen hoe de app jouw muzieksmaak weet.

Alles over Apple en muziek:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu