Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Zo gebruik je de Muziek-app zonder Apple Music

Rutger Otto
27 mei 2016, 19:09
2 min leestijd
Zo gebruik je de Muziek-app zonder Apple Music

Als je geen abonnee bent van Apple Music, maar wel de Muziek-app gebruikt voor je persoonlijke muziekcollectie, dan kun je de functies van Apple Music uitschakelen. Hier lees je hoe.

Lees verder na de advertentie.

Muziek-app zonder Apple Music

Toen Apple Music uitkwam in 30 juni 2015, kwam er geen nieuwe app voor, maar werd de muziekdienst onderdeel van de Muziek-app van Apple. De app is ook zonder Apple Music te gebruiken om eigen muziek af te spelen, bijvoorbeeld nummers die je eerder via iTunes kocht, maar Apple vraagt dan wel regelmatig om over te stappen op Apple Music.

Ook de tabbladen onderin beeld zien er anders uit. Zo kun je als niet-abonnee wel navigeren naar ‘Nieuw’ en ‘Voor jou’, maar dat zijn Apple Music-functies die je als niet-abonnee niet gebruikt. Tik je erop, dan krijg je de vraag om abonnee te worden.

Zo zet je het uitapple music abonnee

Ben je niet van plan Apple Music te gebruiken, maar de Muziek-app wel? Dan kun je de Apple Music-functies uitschakelen. Volg de stappen hieronder om dat te doen.

  1. Ga naar de ‘Instellingen’-app;
  2. Tik op ‘Muziek’;
  3. Achter ‘Toon Apple Music’ zet je het groene schuifje op wit.

Open je nu de Muziek-app, dan ontbreken de functies van Apple Music. De enige tabbladen die je nog ziet zijn ‘Mijn Muziek’, ‘Afspeellijsten’, ‘Radio’ en ‘Connect’.

Ook op de Mac kun je Apple Music uitschakelen. Hoe, dat lees je in dit artikel.

Alleen offline muziek

Als je wilt zien welke muziek je offline hebt gedownload, kun je dat in de Muziek-app inschakelen. Dat is een gemakkelijke manier om te zien welke muziek je kunt luisteren zonder dat je data hoeft te verbruiken. Daarvoor doe je het volgende.

  1. Open de Muziek-app;
  2. Ga naar ‘Mijn muziek’ linksonder in beeld;
  3. Tik op Albums, Artiesten of Nummers, afhankelijk van hoe je muziek gesorteerd wordt;
  4. In het volgende venster tik je op ‘Alleen gedownloade muziek’.

Hiermee worden alleen nummers en artiesten getoond die je op de iPhone hebt staan. Dit kun je altijd weer veranderen door het schuifje weer uit te zetten. Wil je Apple Music gaan gebruiken, dan zet je dat schuifje op groen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu