Multitouch gestures activeren met Cydia tweak

Redactie
8 april 2011, 17:10
1 min leestijd
Multitouch gestures activeren met Cydia tweak

In de beta-versie’s van iOS 4.3 zaten speciale multitouch gestures die niet in de vorige versies van het iOS zaten. Met deze gestures kon je snel een applicatie afsluiten, het multitasking-dock in en uit beeld brengen en snel tussen applicaties switchen. De gestures hebben het helaas niet gehaald in de definitieve versie en waren uitsluitend bedoeld voor ontwikkelaars. Toch zijn er manieren waardoor je de gestures kan inschakelen.

De bewegingen zijn namelijk niet verwijderd, maar alleen verborgen. Als je een Mac hebt kan je in de Mac App Store Xcode 4 kopen. Als je je iPhone of iPad inschakelt als een testapparaat dan kan je in de instellingen de gestures inschakelen.

Als je geen Mac hebt of geen €3,99 wilt uitgeven aan Xcode dat je verder toch nooit zal gebruiken dan is er nu een tweak te vinden in Cydia: MT Gestures. De tweak is gratis te downloaden uit de ModMyi-repo en geeft hetzelfde effect als bovenstaande methode. Je zult in de instellingen-app nu een switch zien waarmee je de gestures in- en uit kan schakelen.

Lees verder na de advertentie.

Op de iPhone zijn de nieuwe bewegingen wellicht een beetje onhandig in verband met het kleine scherm. Als je een iPad in je bezit heb zou ik deze zeker voorzien van de handige gestures.

Via: Macstories

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's