Zo gebruik je de numerieke toetsen als muis op je Mac

12 november 2015, 14:26
1 min leestijd
Zo gebruik je de numerieke toetsen als muis op je Mac

De batterijen of – in het geval van de Magic Mouse 2 – accu in de muis van je Mac gaan doorgaans lang mee. Vergeet je hem echter uit te schakelen, dan kan het een stuk sneller gaan. Zijn je batterijen leeg, gebruik dan de numerieke toetsen op je keyboard om de muis te besturen.

Lees verder na de advertentie.

Muistoetsen activeren

Voorwaarde voor deze tip is wel dat je de beschikking hebt over een bedraad Apple Keyboard met numeriek deel. Om met de numerieke toetsen de muis te besturen, ga je naar ‘Systeemvoorkeuren > Toegankelijkheid > Muis en TrackPad’ en vink je ‘Activeer muistoetsen’ aan. Via ‘Opties’ kun je bepalen hoe snel de toetsen reageren. Geen overbodige luxe, want de standaardinstellingen zijn behoorlijk traag.

muistoetsen

Maar wat nu als je muis helemaal leeg is en je niet in staat bent om door te klikken naar de Toegankelijkheidsopties? Druk dan op cmd + spatie om Spotlight te openen en tik ‘Systeemvoorkeuren’ in. De cursor bevindt zich vervolgens automatisch in het zoekvenster, zodat je door ‘Muistoetsen’ in te tikken gemakkelijk naar het juiste scherm gaat. Door twee keer op Tab te drukken ga je naar het vakje ‘Activeer muistoetsen’, dat je met een spatie inschakelt. Nu kun je met de numerieke toetsen het muispijltje bedienen. Handig voor noodgevallen!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu