Tekenen in Microsoft Office op je iPhone en iPad: zo doe je dat
Lars Paymans

Eigenaren van een Apple Pencil konden hun Office-documenten al langer onderkliederen, maar een nieuwe update voegt deze tekenfunctie ook toe voor je vingers. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Microsoft Office tekenfunctie gebruiken op iOS

Zodra je de update van 15 augustus of later draait, kun je jouw vingertoppen gebruiken om tekeningen te maken op je Word-documenten, Excel-formulieren en PowerPoint-presentaties. Naast het maken van lijntekeningen, kun je deze functie ook gebruiken om tekst of bepaalde onderdelen snel te arceren.

Daarnaast kun je op deze manier natuurlijk ook snel een handgeschreven opmerking toevoegen. Een leuke manier om bijvoorbeeld je PowerPoint-presentatie een wat speelser uiterlijk te geven. Deze nieuwe Microsoft Office tekenfunctie zit goed verstopt, maar is gemakkelijk te gebruiken als je eenmaal weet waar je moet zoeken.

Voorheen was het al mogelijk om met de Apple Pencil tekeningen te maken in je documenten, maar omdat je deze alleen kunt gebruiken op de iPad Pro is het publiek dat hier zijn voordeel mee kan doen wat beperkt. Door de tekenfunctie voor iOS beschikbaar te maken, kunnen ook iPhone-gebruikers tekeningen maken. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je de functie tegenkomt.

Zo gebruik je de Microsoft Office tekenfunctie op iOS

  1. Open Microsoft Office Word, Excel of Powerpoint;
  2. Maak een nieuw document aan;
  3. Tik op de letter A en het pennetje in de bovenste balk;
  4. Tik boven het toetsenbord op de Start-knop;
  5. Selecteer ‘Tekenen’ in het submenu;
  6. Hier stel je de kleur in en of je wilt tekenen of markeren;
  7. Selecteer het document en gebruik je vinger om lijnen te trekken.

De Microsoft Office-apps zijn gratis te downloaden en gebruiken, al moet je wel een Microsoft-account aanmaken om documenten te kunnen bewerken.

Microsoft Word

Microsoft Corporation

9 (58250 reviews)
Gratis via App Store

Microsoft PowerPoint

Microsoft Corporation

9 (12549 reviews)
Gratis via App Store

Microsoft Excel

Microsoft Corporation

9 (34949 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.