Zo haal je het microfoon-icoon uit je iOS-toetsenbord

Rutger Otto
29 april 2016, 20:07
1 min leestijd
Zo haal je het microfoon-icoon uit je iOS-toetsenbord

Doe je nooit iets met het microfoontje in het iOS-toetsenbord of raak je hem steeds per ongeluk aan? In dit artikel leggen we uit hoe je hem weghaalt of juist toevoegt.

Lees verder na de advertentie.

Microfoon op toetsenbord uitschakelen

Niet iedereen zit op de microfoon in het toetsenbord te wachten. Het knopje is bedoeld om teksten te dicteren, maar voor sommige mensen zit hij in de weg, zeker op iPhones met een kleiner scherm. Voor iedereen die er last van heeft is er een oplossing: je kunt de knop laten verdwijnen.

microfoon toetsenbord

Zo werkt het

Als je iOS gebruikt met het standaard toetsenbord, dan is het via de instellingen behoorlijk simpel op te lossen, maar je moet even weten waar te zoeken. Hieronder leggen we het stap voor stap voor je uit.

  1. Ga naar de Instellingen-app en kies ‘Algemeen’;
  2. Kies ‘Toetsenbord’;
  3. Zet het schuifje achter ‘Schakel dicteren in’ uit.

Je kunt nu de Instellingen-app uitschakelen en het microfoon-knopje is verdwenen uit het toetsenbord. De spatiebalk is ook meteen breder, zodat je die toets ook direct beter kunt raken.

Dicteren weer inschakelen

Wil je toch weer tekst dicteren, dan is het altijd mogelijk om de microfoon-knop weer in te schakelen. Dat doe je wederom in de ‘Instellingen’, waarna je via ‘Algemeen > Toetsenbord’ het schuifje achter ‘Schakel dicteren in’.

Lees ook het laatste iOS 9-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu