Zo gebruik je multitaskingfunctie Split View op de iPhone

Gijs Ettes
16 oktober 2015, 19:30
1 min leestijd
Zo gebruik je multitaskingfunctie Split View op de iPhone

Split View, dat het mogelijk maakt om twee apps naast elkaar te gebruiken, is exclusief voor iPads vanaf de iPad Air 2 en iPad mini 4. Als je jouw toestel hebt gejailbreakt, kun je de functie echter ook op iPhones en andere iPads gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Medusa laat je Split View en Slide Over op elk iOS-toestel gebruiken

Ontwikkelaar CP Digital Darkroom maakte onlangs de applicatie Medusa beschikbaar, waarmee je zowel van Split View als van de Slide Over-functie kunt gebruikmaken, zelfs als je iOS-toestel dit eigenlijk niet ondersteunt. Onderstaande screenshots tonen de multitaskingfuncties op de iPhone, maar uiteraard zijn deze ook op iPads met een gejailbreakte versie van iOS 9 te gebruiken. Dankzij Split View kun je twee apps naast elkaar draaien en met Slide Over open je een snelmenu met apps zonder dat je de huidige app verlaat.

De eerste versie van Medusa is veelbelovend, maar heeft nog wel wat bugs. Ook werkt de Beeld-in-beeld-functie nog niet op de iPhone. Wil je aan de slag met de applicatie, dan moet je de volgende repository toevoegen aan je lijst met Cydia-bronnen: https://repo.cpdigitaldarkroom.com. Vervolgens kun je van de multitaskingfuncties gebruikmaken op iOS-toestellen die deze eigenlijk niet ondersteunen. Tips voor het jailbreaken van iOS 9 vind je op deze pagina. Het doorlopen van de stappen is uiteraard op eigen risico.

Tool om iOS 9 te jailbreaken nu te downloaden

Bron: RedmondPie
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu