De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

6 tips om je iPhone te verkopen op Marktplaats

Rutger Otto
16 september 2014, 14:07
3 min leestijd
6 tips om je iPhone te verkopen op Marktplaats

Wil je een nieuwe iPhone kopen en afstand doen van je oude toestel? Volg dan deze 6 tips voor een topadvertentie op Marktplaats.

Lees verder na de advertentie.

Met de iPhone 6 in aantocht wil je misschien overstappen van je oudere iPhone-model. Wil je jezelf van korting op het nieuwe toestel voorzien, dan kun je net zo goed je oude iPhone verkopen. Via Marktplaats kun je er vast nog wel wat voor vangen, maar dan is het wel slim om rekening te houden met de volgende verkooptips.

1. Verzin een pakkende titelmarktplaats iphone

Iemand die van plan is een tweedehands iPhone te kopen op Marktplaats, ziet een eindeloze stroom aan toestellen staan. Als jij eruit weet te springen met een pakkende titel, klikken mensen in elk geval op je advertentie. Zorg ook dat het meteen duidelijk is wat je verkoopt en dat je goed gevonden kan worden. Neem het betreffende iPhone-model dus zeker mee in de titel.

2. Maak je Marktplaats iPhone advertentie tiptop in orde

Een goedgeschreven advertentie leidt tot vertrouwen bij kopers. Een paar regels tekst zonder interpunctie en hoofdletters komt minder verzorgd over dan wanneer een tekst uitstekend geschreven is. Zorg dat er niets in de uitleg ontbreekt. Schrijf dus over welk model je verkoopt, hoeveel geheugen het heeft, misschien wat specificaties erbij en de kleur. Schrijf het wat smeuïg op: je bent wel aan het verkopen. ‘iPhone 5S te koop’ spreekt minder aan dan ‘iPhone 5S in geweldige staat te koop’. Kies ook de juiste categorie, want anders vindt niemand je advertentie.

3. Wees eerlijk

Heeft je iPhone wat krasjes of deukjes, schrijf het dan gewoon in de advertentie. Op die manier weet degene die jouw iPhone koopt wat hij kan verwachten en komt hij niet voor verrassingen te staan. Mensen die een tweedehands iPhone kopen verwachten bovendien niet een toestel dat nog in perfecte staat is. Is dat wel het geval, dan is dat alleen maar mooi meegenomen.

4. Voeg goede foto’s toemarktplaats iphone

Maak mooie, duidelijke foto’s van je iPhone, zodat kopers precies weten wat ze in huis halen. Pak dus geen plaatje van het internet, want dat is niet representatief. Fotografeer het mooie van het toestel, maar ook eventuele beschadigingen. Belicht ook alle kanten van de iPhone, niet alleen de voorkant of achterkant.

5. Bepaal de prijs

Bekijk van tevoren andere advertenties die hetzelfde verkopen als jij. Zo kun je checken wat er zoal gevraagd wordt voor de iPhone. Je kunt nu een aantal tactieken bedenken om je toestel in de markt te zetten. Je kan dezelfde prijs hanteren als iedereen, maar je kan er ook net iets onder gaan zitten, zodat je eerder opvalt. Je verdient dan natuurlijk wel minder. Daarnaast is het mogelijk om mensen te laten bieden. Je kan dan bijvoorbeeld een vanafprijs instellen, zodat mensen vanaf die prijs kunnen bieden. Ga ook niet akkoord met het eerste bod, maar wacht of mensen tegen elkaar op gaan bieden om een hoger bedrag te krijgen.

6. Maak goede afsprakenmarktplaats iphone

Ben je met een koper tot overeenstemming gekomen, zorg dan ook dat je je er aan houdt. Slim is wel om af te spreken dat je eerst geld ziet, voordat je de telefoon opstuurt. Nog beter is als de ander hem gewoon even komt ophalen. Het geld uit zijn hand in de jouwe, en jouw iPhone in de zijne. Gelijk oversteken.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met iPhone tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu