De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

10 Manieren om batterijduur te maximaliseren

Redactie
15 juli 2008, 14:39
2 min leestijd

maximize-power.pngDat de batterij van de iPhone niet zo lang meegaat is al sinds de eerste generatie bekend. Bij de tweede generatie en firmware 2.0 gaat bij veel mensen de batterij nóg minder lang mee. Dit was ook wel te verwachten door GPS, push, spellen, en dergelijke. Hieronder een handig lijstje waarmee je je batterijduur kunt maximaliseren.

Lees verder na de advertentie.

1. Zet de brightness wat lager. Hoe hoger je hem zet, hoe meer batterij er verspild wordt. Onder Settings -> Brightness kun je dit aanpassen. Ook is het beter om Auto-Brightness aan te zetten, zodat hij vanzelf wat lager gaat als er veel licht is.

2. Zet Wi-Fi en Bluetooth uit. Als je het een tijdje niet nodig hebt, zet het dan uit. Ook is het beter om bij Wi-Fi ‘Ask to Join Networks’ uit te zetten.

disable-wi-fi.png

3. Zet 3G uit. Als je alleen even het weer wilt checken, of een e-mail wilt lezen, kun je dit best met GPRS doen. Gebruik 3G alleen voor surfen, YouTube, en dergelijke. 3G is uit te schakelen onder Settings -> General -> Network.

4. Zet vibratie in spellen uit. Wanneer je in een spel de mogelijkheid krijgt om vibratie uit te zetten, doe dit dan. Vibratie is niet noodzakelijk, en het verbruikt ook nog eens onnodig veel batterij.

5. Gebruik A-GPS niet onnodig. Wanneer je de weg zelf ook weet, sluit Google Maps doen, en zet het pas weer aan als je het nodig hebt.

6. Koop Applicaties en Muziek via iTunes op de computer. Als je in de buurt van je computer bent, bespaar je weer wat batterij als je gewoon je computer, in plaats van je iPhone gebruikt. Tijdens het synchroniseren kun je ook weer even snel opladen.

7. Zet Autolock zo laag mogelijk. Als je je iPhone meestal niet langer dan 1 minuut laat liggen, zet Autolock dan op één minuut. Het is zonde om je iPhone nog bijvoorbeeld 5 minuten aan te laten staan in je broekzak.

8. Speel zo min mogelijk 3D spellen. Natuurlijk is het leuk om dit op de iPhone te doen, maar als je even geen batterijduur mag verliezen, speel dan geen 3D spellen. Wanneer je bijvoorbeeld aan het mailen bent, krijgt je iPhone tussendoor nog even ‘rust’, doordat je alleen aan het lezen bent bijvoorbeeld. Bij 3D spellen ben je continu bezig, de graphics blijven doorgaan, en de 3D effecten worden continu weergeven.

setpushoff.png

9. Zet Push uit. Wanneer je mails toch niet meteen beantwoordt of leest wanneer ze binnenkomen, kun je Push net zo goed uitzetten. Gebruik in plaats van Push Fetch, zodat je het toch nog binnenkrijgt.

10. Koop een oplader voor in de auto. Wanneer je vaak in de auto zit, kun je het beste je iPhone tussendoor nog in de auto opladen.

Via: Gizmodo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu