Zo bekijk je de documentaire Steve Jobs: Man in the Machine

5 september 2015, 11:03
3 min leestijd
Zo bekijk je de documentaire Steve Jobs: Man in the Machine

De nieuwe Steve Jobs-documentaire draait vanaf nu in een aantal Amerikaanse bioscopen, maar is ook online te bekijken. Daarvoor heb je wel een Amerikaans account nodig op iTunes.

Lees verder na de advertentie.

Man in the Machine kijken

De documentaire Steve Jobs: Man in the Machine is nu uit in bioscopen en on-demand. Tenminste, als je in de Verenigde Staten woont. De film werd uitgebracht in slechts 65 bioscopen, maar is ook online te bekijken via iTunes, Google Play en YouTube. In dit artikel leggen we uit hoe je een Amerikaans iTunes-account instelt, zodat ook jij de docu kan bekijken (over een Nederlandse release is nog niets bekend).

Maar eerst leiden we de film in. Steve Jobs: Man in the Machine is namelijk een vrij controversiële Jobs-film. Het is al een tijdje bekend dat enkele Apple-medewerkers en -topmannen uit de zaal zijn weggelopen toen ze naar de film keken op het SxSW-festival, waar hij voor het eerst te zien was. Zo was topman Eddy Cue genadeloos op Twitter; hij noemde de docu ‘een inaccurate en gemene vertoning van mijn vriend’.

Twee kanten van Steve Jobs

Man in the Machine is gemaakt door filmmaker Alex Gibney, die een Oscar won voor zijn documentaire Taxi to the Dark Side. Recent maakte hij nog een film over Scientology, genaamd Going Clear: Scientology and the Prison of Believe. Ook dat was een controversiële docu. De film over Steve Jobs toont twee kanten van wijlen Apple-ceo. Zo komt zowel de visionair als zijn lastige persoonlijkheid in beeld.

Amerikaans iTunes-account maken

Wil je de documentaire in Nederland bekijken, dan heb je een Amerikaans iTunes-account nodig om hem te kunnen huren. Dat heeft nog best wat voeten in de aarde, want je hebt waarschijnlijk ook geen Amerikaanse creditcard. Daarom leggen we uit hoe je een Amerikaans account maakt en hoe je een cadeaubon inwisselt.

Als eerst is het handig een account te maken voor de Amerikaanse iTunes. Dat doe je als volgt:

  1. Open iTunes;
  2. Klik rechtsonder in beeld op het vlaggetje;
  3. Nu kies je voor United States als land;
  4. Je bent nu in de Amerikaanse iTunes Store, maar pas als je een account hebt dat erbij past, kun je iets aanschaffen;
  5. Klik rechtsboven in beeld op ‘Log in’;
  6. Kies om een nieuw account aan te maken en gebruik daarvoor een e-mailadres dat Apple nog niet kent;
  7. In het volgende venster moet je een Amerikaans adres invullen, dat kan gewoon een bedrijf zijn dat je op Google vindt, er gebeurt verder niets met de gegevens (kies voor een adres in een Amerikaanse staat waar geen belasting op aankopen wordt geheven, zoals Alaska).
man in the machine kijken

Amerikaans tegoed

Nu heb je alleen nog tegoed nodig om iets te kunnen kopen. Je kunt een Gift Card via de Amerikaanse Apple Store aanschaffen, maar er zijn ook andere sites waar je dat kunt doen. Je krijgt hem dan niet op een fysiek kaartje, maar het komt via de mail binnen. Daarbij moet je wel uitkijken voor oplichters. Google even naar ‘Amerikaanse iTunes Gift Card kopen’ en je komt een eind. Alles op eigen risico natuurlijk.

Heb je de Gift Card-code, dan kun je hem op deze manier invoeren op iTunes:

  1. Klik rechtsboven in beeld op je accountnaam;
  2. Kies ‘Wissel in…’;
  3. Voer de code in en klik op ‘Redeem’.

Je bent nu helemaal klaar om een aankoop te doen. Bij het huren van een film heb je een maand de tijd om hem te starten, daarna moet je hem in 24 uur hebben gezien.

Lees meer over Steve Jobs

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu