Zo werkt het nieuwe Mail Drop in iOS 9.2

Wouter Nijsen
10 december 2015, 19:02
2 min leestijd
Zo werkt het nieuwe Mail Drop in iOS 9.2

Hoewel iOS 9.2 dat enkele dagen geleden verscheen vooral bugfixes en andere kleine verbeteringen doorvoert, brengt de update ook een nieuwe functie. Eén hiervan is Mail Drop en in dit artikel laten we zien wat je met de feature kunt.

Dit is Mail Drop

mail dropWellicht ken je Mail Drop al van de Mac, waar het sinds OS X Yosemite beschikbaar is. De functie werd echter pas deze week aan iOS toegevoegd, met de release van iOS 9.2. Mail Drop is een simpele, maar krachtige feature die de mogelijkheden van de Mail-app verder uitbreidt. Je kunt er bestanden van maximaal 5GB naar anderen sturen. Handig is dat de functie automatisch wordt ingeschakeld wanneer de Mail-app een groot bestand detecteert. Er verschijnt dan een menu om Mail Drop direct te gebruiken, of het bestand alsnog als bijlage te versturen.

Kies je voor Mail Drop, dan wordt het betreffende bestand naar iCloud geüpload en verschijnt er een link in het mailtje. Hiermee kunnen andere gebruikers het bestand downloaden, wat automatisch gebeurt als zij ook over OS X Yosemite (of nieuwer) of iOS 9.2 beschikken. Belangrijk is dat bestanden maximaal 30 dagen in iCloud bewaard blijven. Houd er daarnaast rekening mee dat je een iCloud-account moet hebben ingesteld. Is dit bij jou niet het geval, dan kun je dit alsnog doen door de Instellingen-app te openen en voor ‘iCloud’ te kiezen.

iOS 9.2 downloaden

Als gezegd is Mail Drop alleen beschikbaar voor gebruikers met iOS 9.2. Deze update kun je downloaden door op je iOS-apparaat naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan en vervolgens op ‘Download en installeer’ te tikken. iOS 9.2 is enkele honderden MB’s groot en beschikbaar voor de iPhone 4S of hoger, iPad 2 of hoger en de iPod touch (vijfde en zesde generatie).

Het laatste nieuws over iOS 9

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's