Tip: check alleen belangrijke mails met vip-contacten in Mail

30 november 2018, 15:01
3 min leestijd
Tip: check alleen belangrijke mails met vip-contacten in Mail

Gedurende dag kun je heel wat mailtjes binnen krijgen in je Mail-app. Maar ze zijn niet altijd even belangrijk. Met vip-contacten in Mail krijg je alleen meldingen die de moeite waard zijn. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Vip-contacten geven overzicht in Mail

Werkmails, aanbiedingen, datumprikkers en meer: dagelijks stromen er eindeloos e-mails je inbox binnen. Om het overzicht te houden, kan het daarom handig zijn om gebruik te maken van de vip-functie van de Mail-app.

Hiermee verzamel je alle mails van zelf gekozen very important persons in een aparte map, zodat je niet hoeft te zoeken in een overvolle inbox naar welke mails er toe doen. Als je niet alleen het overzicht in Mail wil verbeteren maar ook minder meldingen wil, stel je gemakkelijk een aparte melding voor vip-mails in. Zo kun je de meldingen voor overige mails uitschakelen, en word je minder snel overspoeld met e-mails.

Zo voeg je vip-contacten toe en verwijder je ze

Om gebruik te maken van de meldingen voor vip-mails, moet je eerst vip-contacten toevoegen. Let er wel op dat de contacten die je wil instellen als vip een mailadres bevatten, anders kunnen ze niet worden toegevoegd.

 1. Open de Mail-app en ga naar ‘Postbussen’;
 2. Als Vip nog niet in de lijst staat, tik je eerst op ‘Wijzig’ en vink je ‘Vip’ aan en druk je op Gereed;
 3. Selecteer in de lijst ‘Vip’ en selecteer druk op ‘Voeg vip toe’;
 4. Selecteer de persoon/personen die je als vip wilt instellen.

Zodra je alle belangrijke contacten in de vip-lijst hebt gezet, verschijnen mails van deze personen voortaan in deze aparte map. Wil je iemand om een of andere reden weer uit je vip-lijst verwijderen? Dit doe je als volgt.

 1. Open de Mail-app en ga naar ‘Postbussen’;
 2. Tik op het i-icoontje naast de Vip-inbox;
 3. Veeg het contact dat je wilt verwijderen naar links en druk op verwijderen;
 4. Om meerdere contacten tegelijkertijd te verwijderen, druk je op ‘Wijzig’ en selecteer de personen. Vervolgens tik je weer op ‘Gereed’.

Meldingen instellen voor vip-contacten

Nu je alle belangrijke personen aan je vip-contacten hebt toegevoegd, kun je de meldingen aanpassen voor je vip-mails. Bij vip-contacten krijg je dan een melding die je zelf kan personaliseren, zodat je meteen op de hoogte bent en snel kan reageren.

 1. Open Instellingen en ga naar ‘Mail’;
 2. Tik op ‘Berichtgeving’ en selecteer ‘Vip’;
 3. Hier kun je de manier van berichtgeving, het meldingsgeluid en de voorvertoning aanpassen.

Om vervolgens ook geen meldingen meer te ontvangen van overige mails, zet je bij alle accounts zoals ‘Gmail’ het schakelaartje uit achter ‘Sta berichtgeving toe’. Je mails komen dan wel gewoon binnen, alleen krijg je niet meer bij ieder mailtje een melding.

Ook rust op je Apple Watch

Als je een Apple Watch bezit, kan het fijn zijn om ook hier enkel nog meldingen van vip-contacten op binnen te krijgen. Zo verminder je het aantal meldingen op je smartwatch, maar krijg je ook hier wel op binnen wat voor jou de moeite waard is.

Apple Watch Series 4 review

Ga hiervoor op je iPhone naar de Watch-app en tik in het tabblad ‘Mijn Watch’ op ‘Berichtgeving’. Selecteer daar het menu voor Mail en tik hier op ‘Aangepast’. Zet vervolgens de meldingen van alle mailboxen uit door erop te klikken en het schakelaartje uit te zetten. Zet op dezelfde manier de meldingen voor vips aan.

Lees meer tips voor e-mail en je agenda

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu