De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Tip: zo verander je je naam in de Mail-app van iOS

Wouter Nijsen
26 juni 2015, 17:25
1 min leestijd
Tip: zo verander je je naam in de Mail-app van iOS

Bij elke mailtje dat je stuurt met de Mail-app van iOS ziet de ontvanger jouw naam. Het kan echter zijn dat ‘ie niet klopt, omdat je het bijvoorbeeld verkeerd hebt ingevoerd. In deze tip leggen we uit hoe je het kunt veranderen.

Lees verder na de advertentie.

Mail-app naam veranderen: zo doe je dat

Mail-app naam

Wanneer je voor het eerst de Mail-app van iOS gebruikt, dien je je naam in te voeren. Die krijgen ontvangers van je mailtje dan standaard te zien. Er zijn echter gebruikers die ‘m niet meteen juist invoeren, of ervoor kiezen om maar wat in te tikken. Gelukkig biedt iOS de mogelijkheid om je naam aan te passen. Daar moet je wel even de instellingen voor induiken. Hoe het precies werkt, lees je in de stappen hieronder.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad en ga naar ‘Mail, Contacten, Agenda’. Je ziet nu al je gekoppelde e-mailaccounts verschijnen. Dit kunnen zowel iCloud-, Hotmail- of Gmail-accounts zijn. De Mail-app ondersteunt immers veel verschillende accounts.
  2. Tik nu op het e-mailadres dat je wilt veranderen en tik vervolgens bovenin op ‘Account’. Hierna verschijnen al je accountsgegevens. Pas de naam aan en tik rechtsboven op ‘Gereed’ om de wijzigingen op te slaan.

En dat was het! Je gewijzigde naam wordt nu doorgevoerd, zodat anderen ‘m bij inkomende mailtjes zien verschijnen. Uiteraard kun je je naam altijd opnieuw aanpassen. Daarvoor hoef je enkel de bovenstaande stappen nogmaals te doorlopen.

→ Meer lezen? Check onze uitgebreide tippagina met meer handige tips & tricks!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu