Deze 3 verbeteringen vind je in macOS Mojave terug in Finder

Florence Peeters
9 oktober 2018, 15:03
2 min leestijd
Deze 3 verbeteringen vind je in macOS Mojave terug in Finder

In macOS Mojave hebben veel programma’s een redesign of verbetering gekregen. Ook Finder is aangepakt. Op deze drie manieren verbetert macOS Mojave de bestandsbeheerder.

Lees verder na de advertentie.

Hoe macOS Mojave Finder fijner laat werken

Iedere Mac-gebruiker opent Finder ongetwijfeld meerdere keren per dag. Hier vind je al je bestanden, foto’s en meer terug. Genoeg reden voor Apple om ook Finder onder handen te nemen en verschillende verbeteringen door te voeren in macOS Mojave.

Dankzij drie aanpassingen heb je voortaan meer overzicht en informatie in Finder, en hoef je minder snel Voorvertoning te openen om een bestand of document te bewerken. We zetten de verbeteringen voor je op een rijtje.

1. Galerijweergave

In macOS Mojave is de ouderwetse Cover Flow-weergave vervangen door een vernieuwde Galerij-weergave. Voortaan zie je in deze modus een voorvertoning van het geselecteerde bestand, en is onderaan een rijtje met previews van bestanden of foto’s te vinden.

Zo navigeer je snel door al je bestanden en vind je gemakkelijker die ene foto die je wil doorsturen. Het verschil met Cover Flow is dat de preview nog groter is en dat de lijst met bestandsnamen is vervangen met de kleine thumbnails onderaan.

macOS Mojave review: Mojave zet de Mac in een nieuw licht

2. Metadata bekijken

Wanneer je in Galerij-weergave door je bestanden scrolt, vind je voortaan aan de rechterkant een handige verzameling metadata. De metadata komt ook tevoorschijn in columnweergave. Hierdoor zie je in een oogopslag de afmetingen, het aantal pagina’s, de laatste bewerkingsdatum en overige informatie van foto’s en documenten.

Vind je dit overbodig, dan kun je de metadata verbergen via ‘Weergave >Verberg voorvertoning’. Hierdoor krijg je echter geen grotere preview van het bestand dat wordt getoond.

3. Snelkoppelingen om een foto te bewerken

Ook is het in macOS Mojave niet meer nodig om Voorvertoning te openen om een foto snel te bewerken. Dit kan ook gewoon via Finder. Wanneer je een foto geselecteerd hebt, verschijnen er onderaan de metadata rechts drie knoppen.

Met ‘Roteer linksom’ draai je de foto, met ‘Markeer’ voeg je gemakkelijk aantekeningen of tekst toe. Bij een videobestand verandert ‘Markeer’ in een snelkoppeling waarmee je een video kan inkorten.

Via de ‘Meer’-optie maak je een pdf aan of voer je een zelf ingestelde actie uit. In de instellingen van Finder pas je hiervoor aan welke opties de ‘Meer’-knop opent. Wanneer je meerdere foto’s hebt geselecteerd of een foto niet kan bewerken, veranderen de twee bewerkknoppen in de optie ‘Maak pdf aan’.

Meer weten over macOS Mojave? Check hieronder de belangrijkste tips op een rijtje:

Lees meer over macOS Mojave

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu