Zo bereid je jouw Mac voor op macOS Catalina

Erwin Vogelaar
2 oktober 2019, 17:02
2 min leestijd
Zo bereid je jouw Mac voor op macOS Catalina

Met macOS Catalina krijgt je Mac een reeks nieuwe functies. Met deze voorbereiding ben je helemaal klaar voor de update.

Lees verder na de advertentie.

macOS Catalina voorbereiding

Apple brengt mogelijk op 4 oktober macOS Catalina (10.15) uit, een grote update voor Mac-gebruikers met een stapel nieuwe functies. Zo wordt iTunes opgedeeld in verschillende apps, krijgt je Mac Schermtijd voor inzicht in je gebruik en wordt het mogelijk om met Sidecar je iPad als tweede scherm te gebruiken.

Check ook onze video met de zes beste vernieuwingen in Catalina:

1. Backup maken

Vergeet voor het downloaden en installeren van macOS Catalina niet om een back-up te maken van je systeem. Dat is mogelijk via Time Machine. Daarvoor ga je naar ‘Systeemvoorkeuren’ en kies je vervolgens ‘Time Machine’. Hier heb je wel een externe harde schijf voor nodig die je aansluit aan je Mac. Lees meer over het maken van een Mac back-up.

2. Updaten naar de nieuwste versie

Voordat Catalina verschijnt, is het verstandig om alvast naar de allernieuwste versie van macOS te updaten. Daarmee wordt de update naar Catalina voorbereid en duurt het installeren van de nieuwe update uiteindelijk minder lang. Ga daarvoor naar ‘Systeemvoorkeuren’ en kies voor ‘Software-update’.

3. Opruimen

Pak deze kans ook eens aan om je Mac op te ruimen. Dat is niet nodig om Catalina te installeren, maar dan start je met deze update wel met een frisse start. Check bijvoorbeeld onze tips voor een opgeruimd Mac-bureaublad en het verwijderen van apps die je toch niet meer gebruikt.

4. macOS Catalina Installeren

Om macOS Catalina te installeren zodra de update beschikbaar is, ga je naar ‘Systeemvoorkeuren’ en kies je voor ‘Software-update’. Vervolgens wordt er naar de nieuwste versie van macOS gezocht en kun je de installatie starten via de blauwe knop. Hiervoor moet je Mac wel opnieuw opstarten, dus zorg ervoor dat al je werk staat opgeslagen.

macOS Catalina voorbereiding

Deze apparaten krijgen macOS Catalina

Niet alle Macs krijgen de update naar macOS Catalina, maar vrijwel alle Macs die de Mojave-update hebben gehad krijgen ook deze upgrade. Hieronder zetten we de apparaten op een rijtje.

Lees de nieuwste berichten over macOS Catalina

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu