Donkere modus van macOS Catalina automatisch inschakelen: zo doe je dat

Michel van 't Klaphek
11 oktober 2019, 13:03
2 min leestijd
Donkere modus van macOS Catalina automatisch inschakelen: zo doe je dat

macOS Catalina maakt de donkere modus van je Mac slimmer. Je kunt er voortaan voor kiezen om de dark mode automatisch in- en uit te schakelen. iPhoned laat zien hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

Automatische donkere modus in macOS Catalina activeren

Sinds Mojave beschikt de Mac over een donkere modus. Hierdoor worden alle apps en instellingen met witruimte voorzien van een donker tintje. De dark mode is niet alleen fijner voor je ogen, maar ook een stuk energiezuiniger. Met macOS Catalina wordt de donkere modus een stukje slimmer.

Voortaan hoef je de dark mode niet langer handmatig aan of uit te zetten, maar regelt je Mac dit zelf. De donkere modus schakelt dan automatisch in zodra de zon onder gaat. Zo kom je in de uren voor je naar bed gaat tot rust. Zodra het daglicht doorbreekt, gaat de donkere modus automatisch uit en is het scherm weer helder.

Zo schakel je de automatische donkere modus van macOS Catalina in:

  1. Misschien ten overvloede, maar zorg ervoor dat je Mac(Book) is bijgewerkt naar macOS Catalina;
  2. Ga naar ‘Systeemvoorkeuren’ en tik op ‘Algemeen’;
  3. Kies bij ‘Weergave’ voor de laatste optie: ‘Automatisch’.
macOS Catalina donkere modus automatisch

De automatische donkere modus werkt op basis van zonsondergang- en opgang. De precieze tijd waarop de modus in- en uitschakelt verschilt dus van dag tot dag. Wanneer je zelf liever de controle houdt over de helderheid van je scherm, dan kun je beter handmatig wisselen tussen lichte en donkere weergave.

Meer over macOS Catalina

macOS Catalina is de jaarlijkse grote update voor de Mac en voegt meerdere verbeteringen toe. Check ons artikel over de belangrijkste macOS Catalina-functies voor een overzicht. Een handige feature is Sidecar, waarmee je een iPad als tweede scherm kunt gebruiken. Twijfel je nog of je moet updaten? Check dan de macOS Catalina review.

Lees het laatste nieuws over macOS Catalina

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu