Laatste macOS-update verstoort deelfunctie, zo los je het op

30 november 2017, 8:59
2 min leestijd
Laatste macOS-update verstoort deelfunctie, zo los je het op

Apple bracht gisteren een macOS High Sierra-update uit die een kritiek beveiligingslek dicht. Nu blijkt deze update zelf ook voor wat problemen te zorgen een aantal gebruikers. Deze zorgt ervoor dat je geen bestanden meer kunt delen. Zo los je dit op.

Lees verder na de advertentie.

macOS bestandsdeling bug ontdekt

Gisteren verscheen er een tussentijdse nood-update voor alle macOS High Sierra-gebruikers. Het bevatte een oplossing voor een bug die een buitenstaander zonder wachtwoord liet inloggen, met alle gevolgen van dien.

Apple (en wij) raden iedereen dan ook aan om deze update zo snel mogelijk te installeren, zodat je bestanden weer veilig zijn. Nu blijkt echter dat deze nieuwe versie van High Sierra zijn eigen probleempje bevat. De update gooit de deelfunctie in de war, die je nodig hebt om bestanden van de ene Mac naar een andere te versturen.

macOS bestandsdeling bug

De problemen lijken alleen op te duiken in versie 10.13.1 van High Sierra. Op een nieuwe supportpagina legt Apple uit hoe je deze oplost, terwijl we wachten op een nieuwe update.

Zo los je de nieuwe High Sierra bug op:

  1. Open de Terminal-app (of zoek deze op via de Spotlight-functie);
  2. Tik de volgende tekst in het venster van Terminal in (zonder aanhalingstekens): ‘/usr/libexec/configureLocalKDC’;
  3. Druk op Enter;
  4. Vul je administrator wachtwoord in en log in;
  5. Sluit de Terminal-app.

Dit moet genoeg zijn om de bug te fixen. We willen nog wel even benadrukken dat deze bug in versie 10.13.1 niet de reden moet zijn om te wachten met updaten. Het beveiligingslek in de vorige versie van High Sierra is vele malen gevaarlijker dan deze relatief kleine fout.

De beveiligingsblunder van Apple

Wil je meer weten over deze grote beveiligingsblunder van Apple? Lees dan het onderstaande artikel. Zodra Apple een update voor deze bug heeft uitgebracht, werken we dit bericht bij met nieuwe informatie. Volg iPhoned op Twitter of download onze iOS-app om hier direct van op de hoogte te zijn.

Lees ook: Bescherm je Mac tegen het macOS beveiligingslek met deze 2 stappen

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu