Zo voorkom je dat je Mac automatisch macOS-updates downloadt

Redactie
4 september 2017, 13:44
1 min leestijd
Zo voorkom je dat je Mac automatisch macOS-updates downloadt

Apple kiest er straks voor om macOS High Sierra automatisch te installeren op je iMac en MacBook. Er zijn echter momenten waarop dit slecht uitkomt. Zo voorkom je dat macOS-updates automatisch worden gedownload en geïnstalleerd.

Lees verder na de advertentie.

macOS automatische updates uitschakelen

Als je jouw Mac niet wil updaten naar de meest recente versie van macOS, zul je de instellingen in moeten duiken. Zelfs als de macOS Sierra-installer al op je Mac staat, kun je deze nog handmatig verwijderen. Handig voor mensen die een oudere versie gewend zijn, of specifieke programma’s gebruiken die straks mogelijk niet meer werken.

macOS automatische updates

Apple zal altijd vragen voordat er een update wordt geïnstalleerd, maar de installer neemt op die manier wel onnodig ruimte van je harde schijf in beslag. Jezelf afmelden (en aanmelden) voor deze automatische update is gelukkig niet moeilijk als je weet waar je zoekt.

  1. Klik op het Apple-logo in de linker bovenhoek van het scherm;
  2. Ga naar ‘Systeemvoorkeuren’;
  3. Klik op App Store in het venster dat in beeld verschijnt;
  4. Selecteer het vierkantje voor ‘Download nieuwe updates op de achtergrond’ uit.

Nu je dit gedaan hebt, worden er niet langer macOS updates op de achtergrond gedownload. Het enige wat je nu nog moet doen is de macOS-installer verwijderen. Dit doe je door naar de Finder te gaan en de macOS Sierra-installer te zoeken in de lijst met programma’s. Deze kun je vervolgens verwijderen zoals je dat bij ieder bestand doet. Vergeet hem tot slot niet permanent te verwijderen door je prullenbak te legen.

→ Op zoek naar meer? Check ons overzicht met handige Mac, iPhone en iPad-tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu