In 4 stappen het wachtwoord van je Mac veranderen

Wouter Nijsen
13 mei 2018, 13:19
2 min leestijd
In 4 stappen het wachtwoord van je Mac veranderen

Veel mensen gebruiken jarenlang dezelfde wachtwoord op hun Mac, maar dat is niet zo slim. Het is raadzaam om ‘m regelmatig te veranderen, en in deze tip lees je hoe dat doet.

Lees verder na de advertentie.

In 4 stappen je Mac wachtwoord veranderen

Mac wachtwoord

Een van de beste manieren om je Mac of MacBook goed te beveiligen, is door regelmatig een nieuw wachtwoord in te stellen. Veel gebruikers werken jarenlang met hetzelfde wachtwoord, wat het voor kwaadwillenden gemakkelijker maakt om bij al je data te komen, en dat wil natuurlijk niemand.

Het verschil tussen het wachtwoord op je Mac en iPhone is dat eerstgenoemde compleet losstaat van je Apple ID. Hoe je het wachtwoord op je Mac verandert, leggen we in de vier stappen hieronder uit.

  1. Open Systeemvoorkeuren met het knopje linksboven of dock-item en klik op ‘Gebruikers en groepen’. Je ziet hierna verschillende zaken verschijnen. Tik op ‘Wijzig wachtwoord’;
  2. Je Mac geeft je nu verschillende opties. Eentje hiervan is de mogelijkheid om je iCloud-wachtwoord te gebruiken voor je Mac. We raden echter aan om een geheel nieuw wachtwoord te maken. Kies dus voor ‘Wijzig wachtwoord’;
  3. Voer nu eerst je oude wachtwoord in, dan het nieuwe wachtwoord en dit nogmaals ter controle. Ook heb je de optie om een aanwijzing toe te voegen, voor als je ‘m ooit vergeet;
  4. Klik tot slot opnieuw op ‘Wijzig wachtwoord’ om het proces te voltooien. Hierna wordt de wijziging direct in werking gezet.

Het is raadzaam om je iCloud en wachtwoord gescheiden te houden. Dit voorkomt dat wanneer iemand achter het wachtwoord van je iPhone of iPad komt, zij ook op je Mac kunnen inloggen.

Verder is het slim om een sterk wachtwoord te kiezen, en bijvoorbeeld niet je naam of die van bekenden. Gebruik dus een combinatie van woorden en cijfers en cijfers om je Mac optimaal te beveiligen.

Lees ook: 11 tips voor meer privacy en veiligheid op je iPhone

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu