De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Zo activeer je Night Shift op de Mac en pas je de instellingen aan

Lars Paijmans
3 februari 2018, 9:58
2 min leestijd
Zo activeer je Night Shift op de Mac en pas je de instellingen aan

macOS geeft je ogen in de avonduren rust. De populaire Night Shift-functie van iOS is overgestapt naar de Mac en we laten zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Mac Night Shift gebruiken en instellen

Vanaf macOS Sierra 10.12.4 kun je de speciale nachtmodus Night Shift activeren. Deze vermindert de uitstoot van blauw licht van je scherm, wat jouw nachtrust ten goede komt. Door het blauwe licht uit elektronica krijgen je hersenen het idee dat het midden op de dag is. Vervolgens maken ze een stofje aan dat je wakker houdt, wat mogelijk voorkomt dat je in slaap valt.

Mac Night Shift

Dankzij Night Shift wordt het blauwe licht tegengehouden en krijgt het scherm van je Mac een oranjegele gloed. Dit is direct al fijner om naar te kijken in het donker. In de instellingen van de Night Shift-functie kun je precies instellen wanneer je de functie automatisch wilt activeren. Je opent dit als volgt. Controleer wel even of je Mac op macOS 10.12.4 of hoger draait, anders werkt dit niet.

Night Shift aanzetten via de instellingen

  1. Klik op het Apple-logo in de linker bovenhoek van de menubalk;
  2. Kies Systeemvoorkeuren;
  3. Klik op Beeldschermen;
  4. Selecteer Night Shift om de instellingen te wijzigen.

Kies de juiste temperatuur

In dit scherm kun je naast de tijd ook kiezen of de kleurtemperatuur warmer of juist kouder moet worden. Bij het Schema-onderdeel stel je in wanner de functie wordt geactiveerd.

Gelukkig hoef je niet continu in de instellingen van je Mac te duiken als je Night Shift wil gebruiken. Je kunt namelijk ook in het Vandaag-overzicht een schakelaar omzetten. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is op de drie streepjes rechts bovenin je scherm klikken. Klik vervolgens op vandaag en scroll naar boven om Night Shift handmatig aan- en uit te zetten.

Lees het laatste nieuws over macOS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu