Stuur beelden van je Mac naar de Apple TV in 3 stappen

Rutger Otto
21 februari 2016, 11:08
2 min leestijd
Stuur beelden van je Mac naar de Apple TV in 3 stappen

Een presentatie van je Mac laten zien via Apple TV of samen in de woonkamer meekijken naar mogelijkheden voor de komende zomervakantie? In dit artikel leggen we uit hoe je het scherm van de Mac op de Apple TV toont.

Lees verder na de advertentie.

Van Mac naar Apple TV

Op de Apple TV zijn een aantal heel handige apps te vinden waarmee je video’s op je televisie afspeelt, zoals Plex en Netflix. Maar wil je gewoon laten zien wat jij op de Mac ziet, dan kun je die beelden gewoon via Apple TV naar je televisie sturen. Dat is heel gemakkelijk en het enige wat je nodig hebt, zijn geschikte apparaten.

Zo werkt het

apple tv airplay

Games, filmpjes, presentaties of FaceTime – het zijn enkele voorbeelden met dingen die je op een groot scherm kan toveren met deze tip. En alles werkt gewoon met AirPlay, de functie die voorgeïnstalleerd op OS X staat. Door onderstaande stappen te volgen, projecteer je het beeld van je Mac op de Apple TV.

  1. Zet de Apple TV aan;
  2. Op de Mac zet je gereed wat je wil laten zien, daarna klik je op het AirPlay-icoon (rechtsboven in de menubalk van de Mac);
  3. Kies ‘Apple TV’ in het menuutje en de beelden worden uitgezonden.

Standaard pakt de televisie de resolutie van je Mac(Book). Dat kan er voor zorgen dat het beeld wordt opgeblazen. Wil je dat verhelpen, dan klik je tijdens het afspelen op het AirPlay-icoon op de Mac. Er staan nu een aantal opties. ’Synchrone weergave AirPlay-beeldscherm’ houdt de resolutie hetzelfde. Wil je hem passend maken op je Mac, dan kies je voor ‘Synchrone weergave Ingebouwd beeldscherm’. Als laatste heb je nog de mogelijkheid om de televisie als apart beeldscherm te gebruiken.

Haperingen

Heb je last van een haperende verbinding? Check dan of er geen apparaten in huis zijn die voor storing kunnen zorgen bij je wifi-netwerk. Probeer bijvoorbeeld van wifi-kanaal te veranderen en je Apple TV uit de buurt van zware elektronische apparaten te houden.

Lees meer over de Apple TV

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu