Check de datum vanuit je Mac-menubalk met een van deze 3 apps

Rutger Otto
20 oktober 2015, 14:22
2 min leestijd
Check de datum vanuit je Mac-menubalk met een van deze 3 apps

In Windows klik je op de klok in de menubalk om direct de kalender te openen, maar dat werkt niet zo op de Mac. Met deze apps maak je het wel mogelijk.

Lees verder na de advertentie.

Mac kalender klok

Eén van de vreemde dingen in Apples OS X is hoe omslachtig het eigenlijk is om de kalender te bekijken. Je kunt wel op de klok in de menubalk klikken om vervolgens ‘Open datum en tijd’ te gebruiken voor de kalender, maar dan moet je eerst weer een extra venster openen via de Systeemvoorkeuren.

Dat kan een stuk makkelijker, namelijk gewoon via een pop-up. Op dezelfde manier zoals je de datum in Windows kunt bekijken. Voor de Mac zijn er een aantal apps die je voor een soortgelijk resultaat kunt gebruiken.

Day-Oday-o

Met Day-O zet je een icoon in de menubalk van de Mac die direct het dagnummer aangeeft. Door erop te klikken, open je een kleine pop-up die de rest van de maand toont. Meer doet hij niet. Standaard geeft Day-O ook de tijd aan en het dagdeel, maar dat kun je zelf weghalen, zodat je geen dubbele klok in de menubalk hebt staan. Ook is het mogelijk om de tijdsaanduiding met bepaalde lettercombinaties juist uit te breiden.

De ontwikkelaar van Day-O heeft inmiddels wel aangegeven dat hij de app niet meer ondersteunt. Je kunt ‘m nog wel downloaden en installeren, maar er komen geen updates meer.

download hier gratis

Calendar 2

Calender 2 is een app die gratis in de Mac App Store te vinden is. Hij is eveneens aan de menubalk te hangen en is verder nog vrij ver aan te passen. Je kunt zelfs veranderen hoe de app eruitziet. In de app koppel je jouw andere agenda-accounts aan Calendar 2, zodat alles bij elkaar staat. Het venster is nog verder uit te klappen naar een dag-modus, waar al je afspraken of evenementen op een rij staan. De pop-up vanuit de menubalk is wel de grootste van alle apps in dit lijstje.

download gratis in de App Store

calendar 2

Itsycalitsycal

Dit is de beste kalender-app voor de Mac. Deze toont standaard de dag in een icoontje in het menu. Klik je daarop, dan klapt een pop-up uit met de maand. Je kunt dan ook doorklikken naar andere maanden. Heel handig is verder dat Itsycal wordt geïntegreerd met andere agenda-accounts via bijvoorbeeld Gmail of iCloud. Zo kun je ook direct afspraken toevoegen via de app. Verder is het mogelijk om toetsen in te stellen voor snelkoppelingen. Zo is de ‘W’-toets te gebruiken om ook de weeknummers te laten zien.

download hier gratis

Lees meer over de Mac

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu