Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Tip: Zo krijg je een icoontje voor bedraad internet op je Mac

Rick van der Veer
20 december 2017, 11:33
1 min leestijd
Tip: Zo krijg je een icoontje voor bedraad internet op je Mac

Als je je Mac of MacBook met een kabel aansluit op je netwerk, zie je geen icoontje in de menubalk. In deze tip laten we je zien hoe je dit toch voor elkaar krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Zo krijg je een icoontje voor bekabeld internet

Als je via wifi verbinding maakt met het internet, toont macOS High Sierra in de menubalk een waaiervormig icoontje. Zo zie je in één oogopslag of je verbonden bent en hoe sterk het bereik is. Maar als je via een netwerkkabel het internet op gaat, zie je hier niet de status van, zoals je bijvoorbeeld op Windows wel ziet.

Mac internet-icoontje

Toch is het mogelijk hier een icoontje voor te krijgen door een (kleine) app te installeren. Met de simpele applicatie Ethernet Status krijg je een fraai symbool in de menubalk, dat goed bij de rest van macOS past. Als je niet verbonden bent, wordt het icoontje transparant, net zoals het bluetooth-symbool van macOS.

Ethernet Status

Ethernet Status is een simpele app die eigenlijk niets meer doet dan de status van je bekabelde internet weergeven. Aan het icoontje kun je zien of je verbonden bent of niet, vergelijkbaar met hoe het wifi-symbool werkt. Als je er op klikt, zie je de status van je verbinding en wat je openbare ip-adres is.

De app is maar een megabyte groot en gebruikt weinig werkgeheugen. Na het installeren van de app hoef je niets in te stellen: Ethernet Status toont automatisch de status van je bedrade internet. Met een kleine in-app aankoop krijg je wat extra functies, zoals het bekijken van meerdere netwerkadapters en het opvragen van zowel je IPv4- als je IPv6-adres.

Download Ethernet Status in de App Store (gratis)

Ethernet Status

Vikram Rao

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu