In 3 stappen een gastgebruiker instellen op je Mac

25 juni 2015, 19:02
2 min leestijd
In 3 stappen een gastgebruiker instellen op je Mac

Wil je je Mac door anderen laten gebruiken, maar niet dat zij toegang hebben tot je data? Dan is het een slim idee om gebruik te maken van een gastaccount. Hoe dat moet, lees je in deze tip.

Lees verder na de advertentie.

Mac gastgebruiker: zo stel je dat in

Mac gastgebruiker

Standaard werk je met een eigen account op je Mac, waar alle instellingen, data en andere zaken worden opgeslagen. Het account wordt vaak beveiligd met een wachtwoord, waardoor alleen jij toegang hebt. Wil je echter je Mac door andere personen laten gebruiken, maar voorkomen dat zij toegang hebben tot al je bestanden, dan biedt is het maken van een gastgebruiker een uitkomst. Hoe dat moet, lees je in de drie stappen hieronder.

  1. Open de Systeemvoorkeuren op je Mac door op het icoontje linksboven of het dock-item te klikken. Kies vervolgens voor ‘Gebruikers en groepen’ om de benodigde instellingen te openen;
  2. Je ziet nu een aantal zaken verschijnen. Om toegang te krijgen tot de opties voor gastgebruikers, dien je linksonder op het hangslot te tikken en je wachtwoord in te voeren;
  3. Klik tot slot op ‘Gastgebruiker’ en zorg dat de optie ‘Sta toe dat gasten op deze computer inloggen’ aangevinkt staat.

En dat was het! Voortaan kan er iedere keer wanneer je Mac wordt opgestart, gekozen worden om in te loggen als gastgebruiker. Anderen kunnen dan zonder wachtwoord inloggen en gebruikmaken van je Mac. Zodra zij weer uitloggen, wordt alle data die ze achterlaten automatisch verwijderd.

Om meer controle over de gastgebruiker te krijgen, kun je bij de derde stap een aantal opties inschakelen. Zo is het mogelijk om ouderlijk toezicht in te schakelen, wat bijvoorbeeld handig is voor kinderen. Ook is er de optie om de gebruiker toegang te geven tot gedeelde mappen.

Lees het laatste nieuws over de Mac

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu