De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Mac tip: Zo blijft de Foto’s-app uit bij koppelen van apparaten

Rutger Otto
24 december 2015, 12:14
1 min leestijd
Mac tip: Zo blijft de Foto’s-app uit bij koppelen van apparaten

Het is in de Foto’s-app van Apple op de Mac mogelijk om apparaten één voor één uit te vinken, zodat de app niet steeds automatisch opent. Met deze tip schakel je het uit voor alle apparaten in één keer.

Lees verder na de advertentie.

Mac Foto-app uit voor alle apparaten

Voor sommige Mac-gebruikers is het vervelend dat de Foto’s-app steeds opent als ze een iPhone of iPad koppelen via usb. Gebruikers koppelen hun apparaten namelijk niet alleen om foto’s te importeren, maar ook om hun toestel bijvoorbeeld even op te laden. Met een omweg is het mogelijk om te zorgen dat Foto’s uit blijft, ook als je een apparaat verbindt die je Mac niet kent.

OS X El Capitan foto's

Het is niet moeilijk om het automatisch openen van Foto’s voor alle apparaten uit te schakelen. Je volgt de onderstaande stappen:

  1. Open de Terminal-app op de Mac (dat doe je bijvoorbeeld met cmd + spatiebalk, waarna je ‘Terminal’ intypt en op enter drukt);
  2. Voer nu de volgende code in: defaults -currentHost write com.apple.ImageCapture disableHotPlug -bool YES
  3. Druk op Enter.

Dat is het! In het vervolg zal de Foto’s-app uitgeschakeld blijven als je toestellen aan de Mac verbindt. En wil je toch weer dat de app automatisch opent, dan voer je deze code in: defaults -currentHost write com.apple.ImageCapture disableHotPlug -bool NO

Zelf bepalen welke toestellen wel of niet

Als je liever zelf bepaalt voor welke apparaten Foto’s wel en niet wordt geopend, kun je dat doen aan de hand van deze tip op iPhoned. Daarmee kun je per toestel aangeven of de app moet openen als je hem koppelt. Zo maak je jouw Mac-gebruik weer een stukje fijner.

Lees meer over de Mac

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu