In 3 stappen Finder op de Mac een kleur of afbeelding geven

Wouter Nijsen
8 juli 2016, 15:44
2 min leestijd
In 3 stappen Finder op de Mac een kleur of afbeelding geven

Door de grijze kleur oogt Finder op de Mac wat saai, maar er zijn manieren om het uiterlijk wat op te fleuren. In dit tip-artikel laten we zien hoe.

Lees verder na de advertentie.

Zo voeg je Finder kleuren toe

Mappen die je in Finder opent, hebben standaard een grijze kleur. Dat ziet er rustig en overzichtelijk uit, maar wel wat saai. Sommige gebruikers willen de systeemfunctie van de Mac dan ook wat opfleuren. Wat je wellicht niet wist, is dat je bepaalde mappen in Finder van een kleurtje of een afbeelding kunt voorzien. In de onderstaande stappen leggen we uit hoe het werkt.

  1. Open met Finder op je Mac de map die je een kleur wilt geven;
  2. Gebruik de toetscombinatie CMD (Command) + J, waarna aan de linkerkant een klein menu verschijnt;
  3. Klik onderin bij ‘Achtergrond’ op het bolletje naast ‘Kleur’ en tik op het witte vierkantje. Kies een kleur om de map aan te passen.
finder kleuren

Het kan zijn dat je het onderdeel ‘Achtergrond’ niet te zien krijgt. Is dat het geval, zorg dan dat je onderdelen in Finder als symbolen weergeeft. Daarvoor dien je in de balk bovenin op het knopje links (met de vier vierkantjes) te klikken.

Een afbeelding toevoegen

Het is ook mogelijk om een afbeelding te gebruiken als achtergrond. Volg de eerste twee stappen, maar kies onderin voor ‘Afbeelding’, waarna je een plaatje naar het menu kunt slepen. Zo krijgt Finder opeens een heel ander uiterlijk.

En dat was het! Wees je er wel van bewust dat de wijzigingen die je doet, alleen worden doorgevoerd bij de door jouw gekozen map. Wil je alle mappen bijvoorbeeld van dezelfde kleur voorzien, dan moet je dit bij elke map aangeven, wat wel wat omslachtig is.

Meer lezen? Check onze uitgebreide tippagina met veel meer handige trucs!

Het laatste nieuws over de Mac

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu