Tip: zo reset je het Dock van je Mac

Wouter Nijsen
13 juli 2015, 16:33
1 min leestijd
Tip: zo reset je het Dock van je Mac

Heb je een zooitje gemaakt van het Dock van je Mac? Dan is het een optie om dit terug te zetten naar de oorspronkelijke instellingen. In deze tip leggen we uit hoe je dat doet.

Lees verder na de advertentie.

Mac Dock resetten: zo doe je dat

Naarmate je een Mac meer gebruikt, raakt het Dock steeds sneller vol. Wanneer je niet regelmatig overbodige applicaties uit het Dock verwijdert, wordt het al gauw onoverzichtelijk. Als je echter niet meer weet hoe je orde op zaken kunt stellen, is het wellicht een optie om het Dock te resetten. Dat wil zeggen dat de standaard applicaties weer terug worden gezet naar hun oorspronkelijke plaats.

Mac Dock resetten

Houd er wel rekening mee dat alle instellingen en voorkeuren die je hebt ingesteld voor het Dock, ook worden gereset. Om het Dock te herstellen dien je gebruik te maken van het programma Terminal. Hoe het precies werkt, leggen we hieronder uit.

  1. Open het programma Terminal. Dit programma vind je door op je Mac naar ‘Programma’s’ te gaan en vervolgens het mapje ‘Hulpprogramma’s’ te openen;
  2. Kopieer vervolgens het onderstaande commando en plak dit in Terminal. Druk op Enter om het proces in gang te zetten.

defaults delete com.apple.dock; killall Dock

Dat was het! Het Dock van je Mac wordt nu teruggezet naar de oorspronkelijke instellingen. Hierdoor lijkt het alsof je je Mac weer als nieuw uit de doos haalt. Al je bestanden en instellingen blijven natuurlijk bewaard. Meer lezen over het Dock van je Mac? Check dan onze tip hoe je recente applicaties in het Dock plaatst.

Lees het laatste nieuws over de Mac

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu