Deze 4 Mac-apps helpen je focussen op je werk

28 juni 2018, 12:58
2 min leestijd
Deze 4 Mac-apps helpen je focussen op je werk

Word jij constant afgeleid terwijl je eigenlijk moet werken, dan heb je misschien wat aan deze apps. Allemaal hebben ze als doel om je te helpen met concentreren.

Lees verder na de advertentie.

Mac-apps focus

Facebook, Twitter, Slack, Telegram en noem er nog maar wat. Er zijn genoeg apps en websites die je constant van het werk kunnen houden. Dat kan soms best vervelend zijn en wil je daar iets aan doen, dan kun je ze natuurlijk gewoon sluiten, maar merk je dat je tóch steeds weer terugkeert, dan zijn deze apps een uitkomst.

1. Escape

Om inzicht te krijgen in waardoor je steeds wordt afgeleid, werkt een app als Escape uitstekend. Het is een heel simpel programmaatje dat in de menubalk draait en door erop te klikken kun je een venster openen. Daarin staat precies hoe vaak je op een dag naar een bepaalde site of dienst gaat. Ook geeft de app aan hoe vaak je die dag al bent afgeleid en hoe lang er steeds tussen zat. Dat kan confronterend zijn.

Download Escape (gratis)

2. Quitter

Quitter is een app van Marco Arment. Hij maakte eerder de prettige podcast-app Overcast en werd lang daarvoor al bekend als mede-oprichter van Tumblr en Instapaper. Quitter is zijn eerste Mac-app en het programma sluit of minimaliseert apps die na een bepaalde periode niet meer gebruikt worden. Volgens Arment is dat een goede manier om afleiding te minimaliseren.

Stel dat je Twitter-app na tien minuten verdwijnt, zonder dat je het merkt, dan krijg je misschien pas na een uur weer de drang om hem aan te zetten.

quitter

Download Quitter (gratis)

3. Selfcontrol

Wil je keihard zijn voor jezelf, dan is Selfcontrol iets voor jou. Met deze app zet je timers op bepaalde websites, zoals Facebook of Twitter, die je gedurende die tijd niet kunt gebruiken. Zelfs niet als je Selfcontrol uitschakelt en zelfs niet als je het programma verwijdert. Je moet de tijd uitzitten, daarna word je weer toegelaten op websites die je had geblokkeerd.

Download Selfcontrol (gratis)

selfcontrol

4. Focus

Een goed alternatief voor Selfcontrol is Focus, al kost deze app wel geld (eenmalig 20 dollar of een maand op proef). De app geeft je wat meer opties, zo kun je geblokkeerde websites motiverende teksten laten projecteren. Ook biedt Focus de mogelijkheid om websites op vaste tijden te blokkeren, zodat je het niet steeds handmatig hoeft te doen.

Download Focus (gratis proberen of 20 dollar)

focus

Hoe vind jij je concentratie als je op de Mac werkt? Deel het hieronder in de comments!

Lees ook het laatste Mac-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu