In 4 stappen bepalen welke Mac-apps automatisch opstarten

4 januari 2018, 16:57
1 min leestijd
In 4 stappen bepalen welke Mac-apps automatisch opstarten

Wanneer je je Mac aanzet, worden automatisch een aantal apps opgestart en geopend. Vaak zijn dit niet eens applicaties die je dagelijks gebruikt. In deze tip laten we zien hoe je zelf bepaalt welke Mac-apps automatisch opstarten.

Lees verder na de advertentie.

Mac-apps automatisch opstarten: zo werkt het

Iedere Mac-gebruiker heeft een aantal vaste apps die hij of zij veel gebruikt. Dat zijn bijvoorbeeld Spotify, Slack of de Dropbox-app, die automatisch kunnen opstarten wanneer je je Mac aanzet. Mogelijk zijn er ook een aantal applicaties waarvan je niet wil dat ze vanaf het eerste moment geactiveerd zijn. Dan kan het best irritant zijn als je elke dag weer hetzelfde groepje apps moet sluiten, omdat je ze niet of nauwelijks gebruikt.

Gelukkig laat macOS je zelf bepalen welke Mac-apps automatisch worden opgestart. Hiervoor dien je slechts een aantal stappen te doorlopen, die we hieronder uitleggen. Dit was overigens al in eerdere versies van het besturingssysteem mogelijk, maar kan ook gewoon in macOS High Sierra.

  1. Open de Systeemvoorkeuren via de menubalk bovenin of het icoontje in je Dock;
  2. Kies voor ‘Gebruikers en groepen’;
  3. Klik vervolgens op het knopje ‘Inloggen’, waarna alle apps in beeld verschijnen die automatisch worden geopend als je inlogt;
  4. Verwijder of voeg apps toe met het plus- of mintekentje onderin. Daarmee geef je precies aan welke apps automatisch mogen opstarten.
mac-apps automatisch opstarten

In hetzelfde menu zie je overigens ook de optie ‘Verberg’ staan. Je moet op het vinkje klikken om de optie te activeren, en geeft dan aan dat apps wel automatisch worden opgestart, maar niet in beeld verschijnen. Handig voor als je een Mac-app wel vaak gebruikt, maar niet gelijk in beeld wilt zien als je je computer opstart. Op de achtergrond is ‘ie dan wel actief.

→ Op zoek naar meer? Check ons overzicht met veel meer Mac- en iPhone-tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu