Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Tip: een nieuwe achtergrond maken en instellen voor je Mac doe je zo

Florence Peeters
8 mei 2019, 16:51
2 min leestijd
Tip: een nieuwe achtergrond maken en instellen voor je Mac doe je zo

Of je nou regelmatig iets nieuws wil of de standaard achtergrond van je Mac-bureaublad zat bent, een nieuwe wallpaper is zo geregeld. In deze tip leggen we uit hoe je een andere achtergrond maakt, instelt en waar je mooie wallpapers vindt.

Lees verder na de advertentie.

Een nieuwe Mac-wallpaper maken of vinden

Sinds macOS Mojave is het mogelijk om dynamische wallpapers te gebruiken. Deze achtergronden passen zich aan op elk moment van de dag. ‘s Ochtends heb je zo een lichte achtergrond, en richting de avond kleurt ook de wallpaper geleidelijk donker.

Dankzij de website Dynamic Wallpaper Club maak je gemakkelijk met eigen foto’s zo’n wisselende achtergrond. Het enige dat je nodig hebt, zijn minimaal twee verschillende foto’s met dezelfde resolutie. Vervolgens kun je instellen welke afbeelding op welk tijdstip moet verschijnen gedurende de dag.

Hierbij kies je zelf of je ook kiest voor een lichte foto voor overdag en een donker plaatje voor de avonduren. Een donkere afbeelding voor ‘s avonds past extra mooi bij de donkere modus van macOS Mojave, die het hele besturingssysteem een ander tintje geeft.

Bovendien is Dynamic Wallpaper Club is een uitstekende plek om een nieuw pareltje als jouw achtergrond te vinden. Op de website vind je tientallen van zulke achtergronden, waarvan sommige in 5K-kwaliteit beschikbaar zijn. Deze kun je simpelweg downloaden, maar ook opslaan bij je favorieten in het account dat vereist is voor de website. Alle wallpapers zijn volledig gratis te downloaden en gebruiken.

Zo stel je een nieuwe achtergrond in

Als je de perfecte wallpaper hebt gevonden, stel je deze in door de stappen hieronder te volgen. Hierdoor verschijnt deze zowel op je bureaublad als het vergrendelscherm. Het is op deze manier ook mogelijk om een achtergrond uit de standaardcollectie van Apple te kiezen.

Mac achtergrond
  1. Open vanuit je Dock het menu ‘Systeemvoorkeuren’ of tik op het Apple-icoontje rechts bovenin en open de opties;
  2. Klik op ‘Bureaublad en schermbeveiliging’;
  3. Onder het kopje ‘Apple’ in de map ‘Bureaublad’ vind je alle standaard wallpapers die beschikbaar zijn. Tik op één van deze achtergronden om deze in te stellen;
  4. Om een eigen foto in te stellen als achtergrond tik je links onderin op het plus-icoontje. Selecteer vervolgens in Finder de achtergrond die je wil instellen;
  5. Sluit Systeemvoorkeuren om de wijzigingen op te slaan.

Wil je meer weten over je Mac personaliseren? Met onze Mac-beginnersgids helpen we je op weg. Of bekijk meer van onze macOS-tips om alles uit je computer te halen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu