Placeholder
Redactie

mapslocatievoorzieningen.jpgSinds de iPhone 3G maakt Apple gebruik van A-GPS om locaties te bepalen. Op de eerste iPhone wordt de locatie bepaald door Wi-Fi en telefoonpalen.

Sinds firmware 2.0 wordt locatiebepaling in meerdere applicaties gebruikt, zoals Camera, Maps, of een Twitter-applicatie. Je krijgt in dit geval telkens een melding of deze applicatie je positie mag bepalen (en gebruiken). We leggen je hier uit hoe je deze (soms irriterende) melding uit kan schakelen.

Gelukkig mogen applicaties jouw locatie niet zonder toestemming gebruiken, of dat nu door de wet of door Apple verboden wordt. Gelukkig heeft Apple ook aan de mensen gedacht die deze melding liever helemaal niet krijgen, omdat ze hun locatie tóch niet willen gebruiken.

Om deze melding uit te zetten, ga je naar Settings -> General, en zet je Location Services op Off. In het Nederlandse menu: Instellingen -> Algemeen, en vervolgens Locatievoorzieningen op ‘O’.

locatievoorzieningenuit.jpg

Als je je locaties wilt resetten, ga je naar Settings -> General -> Reset -> Reset Location Settings. Of in het Nederlandse menu: Instellingen -> Algemeen -> Stel opnieuw in -> Herstel Locatiewaarschuwingen.
Wanneer je het reset, en locatievoorzieningen staat aan in je instellingen, zal het de volgende keer dus weer gevraagd worden.

locatievoorzieningenreset.jpg

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.