De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Herinneringen instellen op basis van locatie: zo werkt het

Rutger Otto
15 oktober 2015, 13:02
2 min leestijd
Herinneringen instellen op basis van locatie: zo werkt het

Je weet waarschijnlijk dat je Siri kunt gebruiken om herinneringen in te stellen voor een bepaalde tijd, maar weet je ook dat je ze op basis van locatie kunt instellen? In dit tip-artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Lees verder na de advertentie.

Herinneringen instellen

Het is een heel handige functie van iOS 9 en Siri die nog vrij onderbelicht is gebleven: het instellen van herinneringen op basis van je locatie. Stel dat je je ’s middags op kantoor bedenkt dat je vandaag écht nog een was moet draaien thuis. Dan kun je een reminder instellen voor het tijdstip waarop je thuiskomt, maar ben je verlaat, dan vergeet je het misschien alsnog. Beter is in dit geval om een herinnering in te stellen die pas getoond wordt als je thuis bent.

Dat kun je allemaal instellen, maar om te beginnen moet je zorgen dat Siri toegang heeft tot je locatie met herinneringen. Daarvoor ga je naar de Instellingen-app, kies je voor ‘Privacy’ en vervolgens voor ‘Locatievoorzieningen’. Tik op ‘Herinneringen’ en zorg dat achter ‘Bij gebruik van app’ een vinkje staat.

Thuisadres aangevenadres instellen

Het enige wat je nu nog hoeft te doen (als je dat nog niet hebt gedaan) is je thuisadres instellen. Daarvoor volg je het onderstaand stappenplan:

  1. Ga naar de Contacten-app;
  2. Kies voor jouw kaart (helemaal bovenin staat jouw profiel) en tik rechtsboven in beeld op ‘Wijzig’;
  3. Scroll naar beneden en kies voor ‘Voeg adres toe’;
  4. Vul je gegevens in en tik op ‘Gereed’.

Dit kun je doen voor je thuisadres, maar natuurlijk ook voor andere locaties, bijvoorbeeld je werk-adres. Je kunt de adressen controleren door bijvoorbeeld aan Siri te vragen waar je woont.

Locatie herinneringen gebruiken

herinnering safari

Nu ben je klaar om herinneringen op basis van locatie door te geven aan Siri. Zeg bijvoorbeeld: “Herinner me aan ‘de was doen’ als ik thuiskom.” Siri stelt dan een reminder in die als notificatie binnenkomt op het moment dat je thuis bent.

Maar Siri kan nog veel meer. Zo kun je een herinnering instellen om een bepaalde Safari-webpagina te lezen als je thuiskomt. Tijdens het browsen open je Siri en zeg je: “Herinner me hieraan als ik thuiskom.” Via de herinneringen-app kun je altijd nog aanpassingen maken.

Lees meer over Siri

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu