De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo bekijk je Live Foto’s op apparaten zonder 3D Touch

Gijs Ettes
12 oktober 2015, 15:35
2 min leestijd
Zo bekijk je Live Foto’s op apparaten zonder 3D Touch

De iPhone 6S heeft een vernieuwde 12 megapixel-camera die scherpere foto’s schiet en je de optie geeft om bewegende Live Foto’s te maken. Die kun je echter ook op apparaten zonder 3D Touch bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Live Foto’s bekijken

Standaard schiet de camera van de iPhone 6S Live Foto’s, waarbij vóór en na elke kiekje anderhalve seconde aan beeld en geluid wordt vastgelegd. Het geheel wordt samengevoegd tot een bewegend gifje, dat je met een harde ‘3D Touch-druk’ tot leven laat komen. Live Foto’s zijn in de galerij te bekijken, maar ook in te stellen als achtergrond voor je toegangsscherm.

live foto's bekijken

Ook op een iPhone en iPad zonder 3D Touch kun je Live Foto’s bekijken, mits het toestel is voorzien van iOS 9. Dergelijke foto’s herken je aan het grijze cirkeltje in de linker bovenhoek. Je kunt ze niet met 3D Touch tot leven laten komen, maar wel door de Live Foto schermvullend te openen en het scherm even ingedrukt te houden. Vervolgens gaat de foto bewegen.

Daarnaast kun je op de Apple Watch en Mac Live Foto’s bekijken die bijvoorbeeld via iMessage zijn verstuurd. Bij eerstgenoemde gaat dit op eenzelfde manier als bij de iPhone 6S, dus door het scherm hard in te drukken. Voorwaarde is wel dat je watchOS 2.0 op de smartwatch hebt staan. Op de Mac moet je OS X 10.11 El Capitan draaien om Live Foto’s te bekijken in de Foto’s-app. Druk op de Live-knop linksonder om de foto tot leven te laten komen.

Meer over 3D Touch

Apple besteedde tijdens de presentatie van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus uitgebreid aandacht aan het nieuwe scherm met 3D Touch. Onder het scherm bevinden zich sensoren die de afstand tussen het glas en het backlight meten. Druk je op het scherm, dan verandert die afstand en kun je specifieke acties uitvoeren, waarbij de nieuwe Taptic Engine je met trillingen van feedback voorziet. Hierdoor kun je diverse handige functies oproepen. Lees over de 9 beste toepassingen van 3D Touch op de iPhone 6S.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu