Tip: zo open je links in Safari op de achtergrond

18 mei 2015, 17:27
1 min leestijd
Tip: zo open je links in Safari op de achtergrond

Een functie van Safari die ietwat verborgen zit, is de mogelijkheid om links op de achtergrond te openen. We laten zien hoe je dat precies doet.

Lees verder na de advertentie.

Zo open je links in Safari op de achtergrond

links in Safari

Je kent het vast wel: je leest een uitgebreid artikel in Safari en komt een aantal interessante links tegen die je later wilt checken. Die open je door ze kort in te drukken en vervolgens voor ‘Open in nieuw tabblad’ te kiezen. Het probleem is echter dat Safari je dan gelijk naar de nieuwe webpagina stuurt, en je dus plots uit het artikel haalt.

Behoorlijk irritant, zeker wanneer je meerdere links tegenkomt die je later wilt lezen. Safari bevat echter de mogelijkheid om webpagina’s in de achtergrond te openen, waardoor je rustig kunt verder gaan met waar je mee bezig was. Hoe je dat doet, lees je in de stappen hieronder.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad en navigeer naar ‘Safari’;
  2. Veeg naar beneden en tik op het kopje ‘Open koppeling’. Schakel hierna de optie ‘Op achtergrond’ in.
links in Safari

Voortaan worden links die je wilt openen op de achtergrond geopend. Dat doe je gewoon door de betreffende link kort in te drukken en vervolgens voor ‘Open op achtergrond’ te kiezen. Dit werkt dus niet voor webpagina’s die je gewoon aantikt; die worden gewoon direct geopend, zonder dat de oorspronkelijke pagina open blijft.

→ Meer lezen? Check onze uitgebreide tippagina met meer handige tips & tricks!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu