De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

iOS 13-tip: Zo stel je een leesdoel in de Boeken-app in

Michel van 't Klaphek
10 augustus 2019, 13:11
2 min leestijd
iOS 13-tip: Zo stel je een leesdoel in de Boeken-app in

Een goed voornemen van veel mensen is om vaker boeken te lezen in plaats van Netflix te kijken. De Boeken-app in iOS 13 gaat je hierbij helpen. Zo stel je Leesdoelen in.

Lees verder na de advertentie.

Leesdoelen instellen in Boeken-app van iOS 13

De nieuwe functie helpt je bij het inzichtelijk maken van je leesgedrag. Standaard staat deze timer op vijf minuten per dag, maar je kunt dit aantal naar eigen wens aanpassen. Zo stel je Leesdoelen in:

  1. Open de Boeken-app op je iPhone of iPad met iOS 13/iPadOS 13;
  2. Ga naar het tabblad ‘Lees ik nu’ en tik op ‘Vandaag gelezen’;
  3. Hier staat hoeveel je vandaag al hebt gebladerd. Tik op ‘Pas doel aan’ om het aantal te wijzigen;
  4. Je kunt nu aangeven hoeveel minuten je dagelijks wil lezen.
Leesdoelen iOS 13 boeken-app screen

Ook kun je het Leesdoel hier delen met vrienden via social media. Het is niet mogelijk om anderen uit te dagen voor een wedstrijd, zoals bij de Activiteit-app wel mogelijk is. Het Leesdoel houdt bij hoeveel je dagelijks boeken leest en luistert. De doelen zijn overigens niet nieuw. Echte boekenfanaten kennen de functie bijvoorbeeld van Kobo en andere e-readers.

Lees ook: Beter voor je ogen: zo zet je de donkere modus in de Boeken-app aan

Hoeveel boeken wil jij lezen?

Vind je het fijner om een jaarlijks ‘boekendoel’ in te stellen, in plaats van een dagelijkse timer? Dat kan ook. Volg de stappen hierboven om je dagelijkse leesdoel te bekijken, waarna je in het overzicht ziet hoeveel boeken je al hebt uitgelezen. Tik wederom op ‘Pas doel aan’ om je doel voor dit jaar te wijzigen. Standaard gaat Apple er vanuit dat je drie boeken per jaar leest.

Belangrijk vooraf: Leesdoelen zijn beschikbaar vanaf iOS 13 en iPadOS 13. De nieuwe softwareversie voor iPhones en iPads verschijnt dit najaar, maar je kunt de update al uitproberen. Check ons artikel over het installeren van de iOS 13-bèta voor uitgebreide instructies.

Lees meer over iOS 13

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu