De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Tip: Zo neem je langere Animoji-filmpjes dan tien seconden op

Rutger Otto
7 november 2017, 15:03
3 min leestijd
Tip: Zo neem je langere Animoji-filmpjes dan tien seconden op

Animoji zijn nieuw en hip, maar via de iMessage-app kun je slechts opnames maken van maximaal tien seconden. In deze tip leggen we uit hoe je langere Animoji-filmpjes maakt.

Lees verder na de advertentie.

Langere Animoji-filmpjes maken

Mensen met een iPhone X zullen als één van de eerste dingen op hun nieuwe telefoon hebben getest hoe de Animoji-functie werkt. Daarbij bekijkt de iPhone X via Face ID hoe de spieren in je gezicht bewegen en vertaalt die in realtime naar verschillende emoji. Zo lijkt het alsof een drol praat en alsof een aapje zingt.

Animoji zijn exclusief te gebruiken in iMessage en maakt daar dan ook onderdeel van uit. Om een bericht naar iemand te sturen als een geanimeerde emoji, kun je opnames van tien seconden maken. Apple heeft dat limiet er zelf op gezet. Nadat je ze hebt verzonden, kun je ze ook lokaal opslaan en via andere netwerken verspreiden. Wil je langere Animoji-filmpjes maken, dan ben je aangewezen op enkele omwegen. Er zijn op dit moment twee opties.

Bekijk ook de 8 beste Animoji Karaoke-filmpjes

1. Maak een schermopname

Een schermopname lijkt de makkelijkste oplossing, al moet je er wel extra stappen voor zetten als je het echt goed wil aanpakken. Met iOS 11 is het mogelijk een video te maken van je beeldscherm. Dit kun je dus ook doen met de previewfunctie van Animoji in iMessage, wat een langere video oplevert. Dat gaat als volgt:

  1. Veeg vanuit de rechterbovenhoek op de iPhone X omlaag om het bedieningspaneel te openen;
  2. Tik op het opname-icoon (het witte rondje met daar een cirkel omheen);
  3. Een timer telt af naar de opname en linksboven wordt de tijdsaanduiding rood na het starten;
  4. Via het bedieningspaneel zet je de opname uit.

De video staat nu in in de Foto’s-app opgeslagen. Je kunt hem dus meteen delen, maar er staat dan wel meer in beeld dan alleen de Animoji waar het om gaat. Om de video op maat te snijden, kun je bijvoorbeeld iMovie gebruiken.

Met de iMovie-app op iOS is het mogelijk om opgenomen video’s in te laden en de beelden vervolgens uit te vergroten. Je zoomt de opname dan in totdat alleen jouw Animoji in beeld is. In deze uitsnede sla je de video op, om hem vervolgens te delen.

animoji karaoke

2. Download deze app

Er bestaat een losstaande app die Animoji tot twintig seconden opneemt. Dat is nog steeds niet lang genoeg om complete nummers te playbacken, maar het biedt in elk geval een verdubbeling van Apples limiet. Toch is dit niet de meest voor de hand liggende oplossing, omdat je een ontwikkelaarsaccount nodig hebt om hem te gebruiken.

De app heet SBSAnimoji en is met een omweg te downloaden via GitHub. SBSAnimoji maakt gebruik van een privé api van Apple waar ontwikkelaars mee aan de slag kunnen. Het is vooralsnog echter niet de bedoeling dat ontwikkelaars hun eigen Animoji-toepassingen maken, daarom zal de app niet snel in de App Store verschijnen.

Ondanks dat ontwikkelaars er aan kunnen proeven, heeft Apple niet bekendgemaakt of derden toestemming zullen krijgen om met deze Animoji-api’s eigen apps te ontwikkelen voor in de App Store.

iPhone X kopen

Animoji zijn alleen beschikbaar op de iPhone X. Dat komt omdat de andere toestellen, zoals de iPhone 8, niet voorzien zijn van Face ID en dus ook geen goede 3d-scan kunnen maken van je gezicht. Een losse iPhone kopen kan vanaf 1159 euro, maar een iPhone X met abonnement is ook beschikbaar bij verschillende providers.

Lees het laatste nieuws over Face ID

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu