Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Tip: Zo voorkom je dat je de weg kwijtraakt in Finder

Wouter Nijsen
2 januari 2018, 16:36
1 min leestijd
Tip: Zo voorkom je dat je de weg kwijtraakt in Finder

Raak je soms ook de weg kwijt in Finder? Met deze aanpassingen maak je in een handomdraai zichtbaar in welke map je je bevindt.

Lees verder na de advertentie.

Activeer het kruimelpad in Finder

Finder, de ingebouwde verkenner in macOS High Sierra, heeft diverse opties om gemakkelijker de inhoud van je Mac(Book) door te spitten. Zo kun je onderaan het venster een kruimelpad weergeven, al staat die optie niet standaard ingeschakeld. Daar breng je verandering in door in het menu van Finder linksboven te kiezen voor ‘Weergave > Toon padbalk’. De balk is ook te activeren met de knoppencombinatie Alt + Cmd + P.

Dankzij het kruimelpad wordt het gemakkelijker om door Finder te navigeren, maar je kan nog een stap verder gaan. Wil je de exacte locatie tonen van de map waarin je je bevindt (bijvoorbeeld /Users/wouternijsen/Downloads), dan moet je even in Terminal duiken. Activeer die middels Cmd + Spatie, type ‘Terminal’ en druk op Enter. Voer vervolgens onderstaand commando in. Dit kun je gemakkelijk kopiëren en in Terminal plakken.

defaults write com.apple.finder _FXShowPosixPathInTitle -bool YES; killall Finder

Je ziet nu een extra informatieregel in Finder verschijnen met de precieze locatie van de map waarin je je bevindt. Hierdoor is het gemakkelijker om de hiërarchie van de mappenstructuur op je Mac te doorgronden. Wil je de regel verbergen, tik dan het volgende commando in Terminal:

defaults write com.apple.finder _FXShowPosixPathInTitle -bool NO; killall Finder

Ook interessant:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu