In 3 stappen een iTunes back-up maken van je iOS-apparaat

Wouter Nijsen
11 augustus 2015, 14:50
2 min leestijd
In 3 stappen een iTunes back-up maken van je iOS-apparaat

Het is belangrijk om regelmatig een reservekopie te maken van je iPhone of iPad, zodat je niet je data kwijt bent als er iets gebeurt. We laten zien hoe je met iTunes een back-up maakt.

Lees verder na de advertentie.

Zo maak je een iTunes back-up

Veel mensen vergeten om geregeld een back-up te maken van hun iOS-apparaat, en dat is niet zo slim. Als je je data niet ergens voor de zekerheid opslaat, bestaat de kans dat je al je gegevens kwijt bent mocht er iets met je device gebeuren. Het maken van een reservekopie kan direct vanaf je iPhone of iPad, maar ook met iTunes. Dit is vrij simpel, en in de drie stappen hieronder laten we zien hoe het precies werkt.

  1. Sluit je iPhone of iPad met een kabeltje aan op een computer en open iTunes. Als je iTunes niet hebt geïnstalleerd, dan kun je het programma hier alsnog downloaden;
  2. Wacht tot het synchroniseren van het apparaat met iTunes is voltooid en druk vervolgens bovenin op ‘Archief > Apparaten > Zet aankopen over’. Hiermee bewaar je alle apps en muziek die je in de App Store en iTunes hebt aangeschaft;
  3. Wanneer alle aankopen zijn overgeheveld naar iTunes, is het tijd om een reservekopie te maken. Dit doe je door bovenin op ‘Archief > Apparaten > Maak reservekopie’ te drukken. Ook kun je in iTunes links op het iPhone-icoontje te tikken en vervolgens onder ‘Reservekopieën’ kiezen voor ‘Maak reservekopie’.
iTunes back-up

Check je back-ups

iTunes back-up

Heb je de bovenstaande drie stappen doorlopen, dan zijn er geen extra handelingen vereist. Wel is het handig om te checken of de iTunes back-up daadwerkelijk is gemaakt door bovenin op ‘iTunes > Voorkeuren’ te klikken. Druk in het scherm dat verschijnt vervolgens op ‘Apparaten’ om alle gemaakte back-ups te bekijken.

Het maken van een reservekopie is vooral handig wanneer je je iPhone wilt herstellen. Heb je je iPhone bijvoorbeeld gereset, dan kun je de reservekopie gebruiken om je data terug te zetten, maar voelt het apparaat toch als nieuw aan.

Lees meer over iTunes

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu